Hardlopen op Tweede Paasdag

Tweede Paasdag staat bij de Boxtelse atletiekvereniging Marvel traditioneel in het teken van de Rabo Paasloop en Rabo Kidsrun. Maandag 28 maart vindt de veertigste editie van het sportevenement plaats. Start- en finishpunt is de atletiekbaan van Marvel in sportpark Den Wielakker.

Het totale parcours, dat de atleten langs rijksweg A2 naar Boxtel-Oost voert, bestaat uit vier rondes. De eerste ronde is 3,3 kilometer lang, de overige drie rondes hebben een lengte van 3,9 kilometer.

Naast wedstrijdatleten met een licentie van de Atletiekunie, voor wie geldprijzen beschikbaar zijn, is de loop ook toegankelijk voor recreatieve lopers. Zij hebben de mogelijkheid te finishen na iedere ronde, dus na 3,3, 7,2, 11,1 of 15 kilometer. Voorinschrijven is tot en met 22 maart mogelijk via www.avmarvel.nl/paasloop. Na-inschrijven kan tot een kwartier voor aanvang van de wedstrijd (10.30 uur) in het clubgebouw van Marvel.

Voor basisschoolleerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 wordt om 10.00 uur de Rabo Kidsrun georganiseerd: een loop over 1 kilometer. Ook zij kunnen zich een kwartier voor de start inschrijven in sportpark Den Wielakker. Deelname kost 1 euro, begeleiders mogen gratis meelopen.