MuBo: tweede virtuele wandeling door Boxtel

De belangstelling voor de virtuele wandeling door oud-Boxtel van Christ van Eekelen in museum MuBo is zó groot, dat een tweede lezing is geboekt. De eerste inleiding op zondag 13 maart zit vol. De aanmelding voor de lezing op 20 maart is inmiddels gestart.

Van Eekelen houdt met de virtuele wandeling door oud-Boxtel een 'tocht' langs oude straatbeelden en gebouwen. Ook komt hij bijzondere Boxtelaren tegen. In MuBo is momenteel de tentoonstelling 'Markante Boxtelaren in beeld' te zien, ingericht naar aanleiding van het 75-jarig bestaan van Heemkunde Boxtel. De deelnemers aan de lezing maken als het ware een wandeling aan de hand van dia's. Veel oude straatbeelden en gebouwen bestaan niet meer, maar misschien nog wel in de herinnering.

VERRASSENDE WEETJES

Tal van bijzondere gebouwen komen voorbij, zoals de Marechausseekazernes, Hebox, postkantoor, patronaat, schuurkerk, twee gemeentehuizen, Groot Spijker en Duinendaal. Er wordt zelfs een blik gegund in een heel oud pandje dat ooit bij kasteel Stapelen hoorde. Tijdens de 'wandeling' ontmoeten deelnemers aan de lezing als het ware ook een aantal bijzondere Boxtelaren: suisse Van der Steen (Steentje), verloskundige Rosalie de Haas-Selhorst, Mijntje van de Sande, koster Van den Broek, burgemeester Frans van Beek en Ludwig Georg von Hartitzsch.

Na afloop van de lezing kan een bezoek worden gebracht aan de wisselexpositie 'Markante Boxtelaren in beeld', waarin illustere en onvergetelijke Boxtelaren in het zonnetje zijn gezet met portretten, anekdotes en verrassende weetjes. Secretaris Willem van Vossen van MuBo is enthousiast over de grote belangstelling. ,,Historie leeft in Boxtel en daarom hebben we snel besloten een tweede lezing te houden."

De toegangsprijs voor de lezing op zondag 20 maart bedraagt 3,50 euro; kinderen van 12 jaar en ouder betalen 2 euro en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Aanmelden via e-mailadres info@muboboxtel.nl of telefoonnummer 06-16 04 18 98.