Senna Smulders uit Liempde schopte het tot The Blind Auditions bij het tv-programma The Voice Kids. Een ervaring om nooit te vergeten voor het jonge zangtalent. (Foto: Peter de Koning).
Senna Smulders uit Liempde schopte het tot The Blind Auditions bij het tv-programma The Voice Kids. Een ervaring om nooit te vergeten voor het jonge zangtalent. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Senna Smulders deed mee met The Voice Kids

Een knuffel en kus van Marco Borsato

Apetrots zijn ze, de ouders van de Liempdse Senna Smulders (10). Senna schopte het met haar zangtalent tot The Blind Auditions bij het populaire tv-programma The Voice Kids. Ze ging helaas niet door, want de coaches vonden haar nog iets te jong om de strijd aan te binden met oudere, meer ervaren kinderen, maar de belevenissen in de Hilversumse tv-studio's maakten het meer dan de moeite waard. ,,Ali B zei dat ik volgend jaar weer mee moest doen", glundert Senna.

Als het even kan zingt Senna de hele dag. Haar vriendinnetjes Sterre Verhagen en Luna de Grauw besloten haar daarom als verrassing op te geven voor het tv-programma. Al snel kreeg ze een uitnodiging om auditie te komen doen. ,,Ik moest drie keer naar de studio voor audities en ik heb een week lang voor de opnames gerepeteerd", vertelt de jonge zangeres. Ze was van tevoren best zenuwachtig. ,,Al die camera's, als je iets fout doet, staat het er meteen op", verzucht ze.

nooit zangles

Uit drieduizend aanmeldingen werden uiteindelijk 90 kinderen gekozen om te zingen voor de coaches Marco Borsato, Ilse De Lange en Ali B. Een hele prestatie, zeker omdat Senna bij deelname nog nooit zangles had gevolgd. ,,Toen ik niet doorging, was ik eerst een beetje verdrietig. Maar het meedoen was zó leuk, dat ik het niet zo erg vond. Ik mocht op schoot bij Marco en toen kreeg ik ook nog een kus van hem", giechelt Senna. Trots toont ze een boek vol foto's van haar avontuur en een ingelijste oorkonde mét handtekeningen van de coaches. ,,Marco is mijn grote voorbeeld. Hij kan heel hoog en heel laag zingen en heeft een mooie stem."

Senna is vastbesloten om later zangeres te worden en haar eigen liedjes te schrijven. ,,Zingen geeft me een blij en fijn gevoel en ik maak graag mensen vrolijk met mijn liedjes", vertelt het zangtalent. Om haar dromen waar te maken krijgt ze privé-zangles en oefent ze elke week bij BrabantTalent in Oss. Daarnaast mag ze binnenkort meedoen aan de Eftelingmusical Pinokkio. Dat Senna uiteindelijk niet op televisie is verschenen, deert haar niet zo. Het gaat haar immers om het zingen. ,,Als ik op het podium sta, wil ik er eigenlijk niet meer van af", lacht ze. En, gaat ze volgend jaar weer meedoen, zoals Ali B. haar vroeg? ,,Over twee jaar. Eerst wil ik goed oefenen op zangles."