Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

verkeersmetingen tot en met maandag 21 maart

Boxtel spant kabels op 55 locaties

Op allerlei plekken in Boxtel, zoals de Bosscheweg, Mgr. Wilmerstraat en Schijndelseweg, liggen momenteel dubbele kabels over de weg gespannen. Aan de slangen is een kastje bevestigd. De gemeente Boxtel laat weten dat er een verkeersmeting wordt gedaan.

Deze onderzoeken vinden iedere vier tot acht jaar plaats in de gemeente. De laatste meting in Boxtel was in 2010. Sinds vrijdag zijn er op 55 locaties, verspreid over de gehele gemeente, lussen en sensoren te vinden. Op de meeste plekken wordt het aantal voertuigen, inclusief fietsers gemeten. Ook wordt gekeken naar welke soorten voertuigen over de kabels rijden, zoals zware en lichte vrachtwagens, auto's, motoren, brommers en fietsers. Op een aantal locaties wordt specifiek op snelheid gemeten.

Om over alle wegvakken, die van kruispunt tot kruispunt lopen, in de gemeente uitspraken te kunnen doen en berekeningen te kunnen maken, bestaat sinds 25 jaar het verkeersmodel Brede Model Aanpak (BBMA). Op basis van dit model en in overleg met de provincie, een technisch ontwikkelaar en beheerder zijn 55 representatieve meetlocaties gekozen. De metingen worden tussen 4 en 21 maart verricht. De resultaten zijn volgend jaar beschikbaar.

FOTO ONDER: De Schijndelseweg, vóór rotonde La Salle, is één van de 55 locaties in de gemeente Boxtel waar kabels zijn gespannen om het verkeer te meten.