Wonen & Zorg/Werk & Carrière

Zorggroep Elde houdt open huis in Simeonshof

Woonzorgcentrum Simeonshof aan de Annastraat in Boxtel is zaterdag 19 maart het kloppend hart tijdens een open dag van Zorggroep Elde. Bezoekers zijn tussen 10.00 en 14.00 uur welkom om kennis te maken met alle activiteiten in Simeonshof en meer te horen over de twee thema's die centraal staan: Wonen & Zorg en Werk & Carrière.

Zorggroep Elde omschrijft Simeonshof graag als een gezellig wijkhuis waar bezoekers op 19 maart antwoord krijgen op vragen over tijdelijk of langdurig wonen met zorg; thuis of in één van de tien locaties van Zorggroep Elde. Naast meer informatie over diensten en services van de zorggroep, kunnen geïnteresseerden meer te weten komen over werken, leren of vrijwilligerswerk bij Elde.

Tijdens de open dag gaan bezoekers in gesprek met onder meer casemanagers over algemene zorgvragen of hoofden verpleging & verzorging over gespecialiseerde zorg bij Zorggroep Elde. Medewerkers vertellen graag over zorg die in het kader van het project Waardigheid en Trots van het ministerie van VWS landelijke bekendheid heeft verworven zoals Obesicare (zorg voor cliënten met morbide obesitas) en De Oleander (afdeling voor cliënten met onbegrepen gedrag).

ZORGROBOT

In Simeonshof is tijdens de open dag zorgrobot Zora aanwezig. Er worden tal van demonstraties gedaan met Zora, die eerder ook al eens te gast was in andere woonzorgcentra in deze regio. Ook andere technologische ontwikkelingen op het gebied van zorg worden op 19 maart gedemonstreerd. Verder is er gelegenheid om vragen te stellen aan een personeelsadviseur of praktijkopleider over werken in de zorg. Naast de zorgmarkt zijn er binnen Simeonshof rondleidingen.

De locatie aan de Annastraat in Boxtel heeft, zoals iedere andere locatie van Zorggroep Elde, een eigen karakter en sfeer. Simeonshof heeft volgens de zorggroep een belangrijke 'buurtverbindende' rol in de wijk.


Ceremoniehuis

opent naast

De Bourgondiër

In het karakteristieke pand naast restaurant De Bourgondiër aan de Baandervrouwenlaan 265 opent zondag 13 maart het Ceremoniehuis Boxtel. Het is een plek waar ceremoniële diensten tot ongeveer honderd bezoekers in een sfeervolle ambiance kunnen worden gehouden.

Het Ceremoniehuis is een initiatief van ondernemer Bram Reijnders, die in het pand een 24-uurs huiskamer van zo'n vijftig vierkante meter heeft ingericht voor het opbaren van een dierbare. Ook zijn er mogelijkheden voor condoleancebezoek. Na afloop van een ceremonie zijn er mogelijkheden voor een samenzijn, ook in combinatie met horecafaciliteiten zoals een koffietafel, borrel en hapjes.


Reumafonds

Het Reumafonds is op zoek naar vrijwilligers in Boxtel en Gemonde voor de jaarlijkse collecteweek van 21 tot en met 26 maart. Ook zoekt de Boxtelse afdeling een wijkhoofd. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij Margré Schoondermark, telefoon (0411) 67 85 65 of e-mail: margre.reuma@ziggo.nl.