Mannenploeg VC Blox

boekt thuisoverwinning

De volleyballers van de Boxtelse vereniging Blox kregen zaterdag bezoek van Hovoc uit Horst. De tribunes in sportcomplex De Braken zaten vol met supporters. Al snel bleek dat de Boxtelse ploeg een maatje te groot was voor de tegenstander. Hovoc werd met 4-0 opzij gezet.

De eerste set liep gelijk op en aan beide kanten werd fraai spel getoond. Het Blox-blok stond goed, waardoor de aanvalsdruk van de tegenstander werd verkleind. De Boxtelse ploeg pakte de set met een minimaal verschik: 25-23. De tweede set begon niet goed voor de mannen. Er kwam weinig aanvalsdruk vanuit de Boxtelse ploeg. De volleyballers keken al snel tegen een achterstand aan, er moest dus een inhaalslag komen. Die kwam er ook. De mannen kwamen steeds dichterbij en pakten uiteindelijk de tweede set met 25-21.

De derde set begon goed. Blox liet fraai en gevarieerd spel zien, mede door de spelverdeler Teun van den Boer. Er kwamen goede aanvallen tot stand en het publiek kon genieten van de harde smashes. Het team pakte meteen een grote voorsprong en dat betekende dat de tweede spelverdeler Sten IJsseldijk ingebracht werd. De set werd winnend afgesloten: 25-11. In de beginfase van de vierde set kreeg het team van coach Jeroen Verhagen de opdracht snel uit te lopen zodat IJsseldijk opnieuw als spelverdeler ingezet kon worden. En de mannen kwamen op voorsprong. Vervolgens werd er door het publiek voluit de naam van IJsseldijk gescandeerd. Hij kwam er in en speelde als man van de wedstrijd de laatste set uit met 25-15. De heren spelen op zaterdag 2 april om 14.00 opnieuw een thuiswedstrijd in De Braken.