Afbeelding
Foto: Albert Stolwijk

BOXTELSE VOLLEYBALLER PRESTEERT GOED MET TALENTTEAM

Max van der Weerden timmert aan de weg

De getalenteerde Boxtelse volleyballer Max van der Weerden (17) is met het TalentTeam Papendal op de negende plek van de eredivisie geëindigd. Van der Weerden is een van de jongste volleyballers die op het hoogste niveau in Nederland uitkomt.

In zijn eerste eredivisieseizoen speelde Van der Weerden een bijzondere rol. Hij heeft nog geen basisplaats, maar als er verdedigend een tandje bijgezet moet worden, wordt hij ingebracht. Om dit alles te kunnen doen, traint Van der Weerden 22 uur per week. Hij woont in nationaal trainingscentrum Papendal. Dit jaar hoopt het talent zijn havo-eindexamen te halen; zijn dagindeling bestaat uit trainen, naar school gaan én veel eten. Voor dit laatste kan hij terecht in het Topsportrestaurant. Hij gaat in Arnhem naar school, volgend jaar hoopt Van der Weerden te gaan studeren aan de Hogeschool Arnhem-Nijmegen.

Van der Weerden heeft op jonge leeftijd al ruime ervaring opgebouwd. Die gebruikt hij regelmatig ook op internationaal niveau. Hij zit nu in twee vertegenwoordigende selecties. Bij Jong Oranje is hij onderdeel van de zogeheten long list en maakt hij kans op deelname aan de voorronde van het Europees kampioenschap. Deze titelstrijd is voor spelers tot 20 jaar. Het toernooi wordt van 30 maart tot 3 april gespeeld in de Turkse stad Tokat. Van de achttien geselecteerde spelers gaan er uiteindelijk twaalf mee naar Tokat. Van der Weerden is ook actief in Jeugd Oranje. Daarin komen spelers tot 18 jaar in actie. De Boxtelaar neemt in juli deel aan een achtlandentoernooi in Harderwijk. (Foto: Albert Stolwijk).


brabant cup in rijen en instaptoernooi in veghel

Oogst Judo Club Liempde: 7 gouden medailles

Leden van Judo Club Liempde namen in het eerste weekend van maart deel aan diverse wedstrijden. 22 judoka's reisden af naar de Brabant Cup in Rijen, terwijl 12 leden deelnamen aan een instaptoernooi in Veghel.

Tijdens de Brabant Cup lieten alle leden van de Liempdse vereniging prima judo zien. De organisatie hield het niveau van de judoka's nauwlettend in de gaten. Degenen die goed presteren worden gaandeweg de Brabant Cup namelijk in zwaardere poules ingedeeld. Faye Goossens, Mees Koster, Job Putmans en Roy Kemps werden kampioen, terwijl Gijs de Wit, Joost van der Linden en Luc de Laat op een tweede plaats eindigden. Brons was er voor Xander Kreeft, Cas de Wit, Kris Dolman, Bas Daverveld, Mike van de Mijden, Mats Canters en Xavi van Weert. Migus Ribeiro, Lola Canters, Anouk van de Mijden, Elli, Jens Putmans, Keira Kreijveld, Vince Canters en Kasandra Wagenaars werden vierde.

In de dojo van de Veghelse judosportvereniging De Wa Kwai werd een instaptoernooi georganiseerd. Enkele judoka's nemen pas sinds kort deel aan wedstrijd, zij leerden tijdens deze dag veel bij. Bij de leden die al vaker meedoen, was een goede vooruitgang te zien.

Faye Goossens won twee van de drie wedstrijden met een ippon te winnen, de derde wedstrijd sleepte ze binnen op een scheidsrechtersbeslissing. Hiermee bemachtigde ze de eerste plaats. Andere kampioenen waren Mika van Weert en Cas de Wit.

Sil van Oirschot zat in een poule van twee personen en judode drie partijtjes tegen dezelfde tegenstander. Bij elk partijtje was te zien dat ze beter op haar tegenstander kon inspelen. Helaas scoorde ze geen winnende punten, maar kwam ze tot een fraaie tweede plaats.

Mirte Jorritsma zat in een poule van drie judoka's en nam het twee keer op tegen beide tegenstanders. In haar tweede wedstrijd gebeurde er een ongeluk, maar Mirte kwam er bovenop en ging stoer verder met haar volgende wedstrijden. Hierdoor wist zij een tweede plek te behalen. Ook Kasandra Wagenaars, Britt van Oirschot en Mirte Jorritsma werden tweede. Femke Jorritsma behaalde een bronzen medaille, terwijl Bas Daverveld, Gijs de Wit en Wil van Oirschot net buiten het podium eindigden. Anouk Jorritsma werd vijfde.