De dansers die meedoen aan Jesus Christ in Concert repeteren in de voormalige Heilig Hartkerk. (Foto: Peter de Koning).
De dansers die meedoen aan Jesus Christ in Concert repeteren in de voormalige Heilig Hartkerk. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

MUZIKAAL LEIDER DAVE HANHART:

Jesus Christ in Concert verbindt mensen in Boxtel

MARC CLEUTJENS

Muzikaal leider Dave Hanhart van Jesus Christ in Concert heeft een speciale band met de rockopera. In de tweede klas van de mavo vond hij het eigenlijk vooral een 'rare film', later ging hij de creatie van Andrew Lloyd Webber en Tim Rice beter begrijpen en vooral waarderen. ,,Ik draai de muziek het hele jaar door in de auto."

Tien jaar geleden raakte Hanhart voor het eerst betrokken bij uitvoeringen van Jesus Christ Superstar, zoals de officiële titel luidt. Als pianist was hij verbonden aan theaterproducties in onder meer Breda, later besloot hij zelf het initiatief te nemen om de rockopera op de planken te brengen. ,,Vier jaar geleden ben ik ermee begonnen in Tilburg en dat is een aardige traditie geworden", blikt Hanhart terug. ,,Elk jaar houden we nu het Goede Vrijdag Meezingconcert waarin de liedjes van Jesus Christ Superstar langskomen en de volle zaal in popzaal 013 meezingt."

AUDITIES

Hanhart zocht in Tilburg zelf de geschikte zangers en acteurs bij alle rollen. De productie werd ook in Empel opgevoerd en daar werden voor het eerst audities gehouden. ,,Daar liep het in eerste instantie niet storm, maar hebben we uiteindelijk net als in Boxtel vier voorstellingen uitverkocht. En Boxtel... tja, dat is een verhaal apart hoor. Al bij de audities in Podium Boxtel merkte ik dat hier iets bijzonder gebeurde. Zo'n grote belangstelling om mee te doen, een geweldige beleving."

Inmiddels staat de Boxtelse productie Jesus Christ in Concert als een huis en hoeft alleen nog maar aan de details gewerkt te worden. ,,We zijn zo goed als klaar en als straks iedereen de kostuums aantrekt, komt het helemaal goed", zegt Hanhart. ,,De uitvoering die we hier in de Heilig Hartkerk gaan uitvoeren is weer helemaal anders. Telkens weer zie en hoor ik nieuwe dingen en ontstaat een prachtige groep mensen die zich verbonden voelt met de muziek en het verhaal."

Want dat is waar Jesus Christ in Concert volgens de muzikaal leider om draait: verbinden. ,,Ik zie het elke week weer, tijdens de repetities in de kerk en daarna bij het naborrelen bij café De Kerk. Iedereen gaat heel waardevol met elkaar om, er is respect voor ieders muzikale bijdrage of acteerprestatie. Wat dat betreft zou je wensen dat je dit elk jaar kon doen. Of ik Jesus Christ Superstar ooit beu ben?" Hanhart schudt het hoofd. ,,Nee, nooit."

FOTO ONDER: De dansers van Jesus Christ in Concert repeteren in de Heilig Hartkerk. (Foto: Peter de Koning).