Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ACHT VOORSTELLINGEN VANUIT GRAND CAFÉ REMBRANDT

Boxtheater kiest weer voor 'wandeltheater'

Het Boxtelse toneelgezelschap Boxtheater speelt dit voorjaar drie voorstellingen onder de titel 'Zonde'. Volgens secretaris Lieneke van Andel is ook dit jaar weer gekozen voor een wandeltheatertraject; bezoekers krijgen tijdens de wandeling op drie locaties een korte voorstelling voorgeschoteld.

Boxtheater kan inmiddels bogen op een rijke traditie als het gaat om locatietheater. Uitgezonderd enkele voorstellingen kiest het gezelschap bij voorkeur voor een uitvoering waarbij het publiek op enkele verrassende plekken wordt getrakteerd op een kort toneelstuk. Dat is dit jaar niet anders. 'Zonde' omvat drie korte theatervoorstellingen op geheime locaties. De regie is in handen van Janneke Franke, Geert Niland en Margit Odems.

Dit jaar heten de voorstellingen 'Naakt als wormen', 'Nu even niet' en 'Tis sund'. Bezoekers verzamelen op alle speeldata in grand café Rembrandt aan de Rechterstraat. van daaruit gaat men elke avond om 20.00 uur op stap. Eén van de speelplekken is gelegen op een bovenverdieping van een pand en daardoor uitsluitend met een trap bereikbaar.

De première van 'Zonde' staat gepland voor zaterdag 2 april. Aansluitend zijn er uitvoeringen op 3, 9, 16, 17, 21, 22 en 23 april, telkens om 20.00 uur. Kaarten kosten 12,50 euro per stuk en zijn vanaf heden te koop via de website van Boxtheater: www.boxtheater.nl. Kaarten worden ook verkocht bij proeverij 't Goei Leven aan de Markt 26 in Boxtel.

Boxtheater hanteert dit jaar ook de zogeheten BoxtheaterBon. Zo'n theaterbon kost 12.50 euro, kan besteld worden via e-mail (boxtheater@gmail.com) en geeft recht op het bijwonen van één voorstelling.

FOTO BOVEN: Impressie van de voorstelling die Boxtheater vorig jaar opvoerde. Van links naar rechts staan Joan van Houtum, Linda Brands en Frenk Breuer. (Foto: Peter de Koning).