Afbeelding
Foto: Hans Verberk

HOCKEYVROUWEN LATEN WINST GLIPPEN

MEP gaat voor de laatste kansen

De hockeyers van MEP weten dat voor het bereiken van de gewenste play-offs, puntverlies uit den boze is. Alleen het resultaat telt en tegen het zwakke Concordia deden de Boxtelaren zondagmiddag dan ook hun plicht: winnen, met 5-1. De vrouwen van MEP hadden het heel wat moeilijker tegen Concordia. Na het ombuigen van een 0-2 achterstand naar een 3-2 voorsprong, werd in de slotseconden de winst toch nog uit handen gegeven: 3-3.

De hockeysters van MEP en Concordia begonnen zichtbaar onwennig aan hun eerste wedstrijd na een lange winterstop. Beide teams moesten duidelijk wennen aan het buitenhockey. De strijd ging gelijk op en de Limburgse dames kwamen met een fraaie treffer op voorsprong: 0-1. Toen zij al vroeg in de tweede helft de voorsprong naar 0-2 uitbouwden, was dat voor de Boxtelse speelsters het sein op er een schepje bovenop te doen.

Germaine Hanssen kreeg vrijstaand de bal en bedacht zich geen moment (1-2). De aansluitingstreffer gaf MEP moed en de gasten werden flink in het defensief gedrukt. Nadat Janneke Vissers de 2-2 had laten aantekenen, was het geloof in eigen kunnen weer helemaal terug. Marleen Bordat leek uit een strafcorner de winnende te scoren, maar in de slotminuut kwamen de dames uit Roermond toch nog langszij: 3-3.

Zo bleek dat er in de slotfase toch ietwat angst in de Boxtelse gelederen was geslopen en werd de voorsprong te krampachtig verdedigd. Gelukkig voor MEP speelden alle directe concurrenten ook gelijk. Zondag 13 maart spelen de Boxtelse hockeysters de moeilijke uitwedstrijd tegen Hopbel. De Schijndelse vrouwen doen het dit seizoen uitstekend en zijn ook nog in de race voor de play-offs. Afslag in Schijndel om 12.45 uur.

STAND

Helmond        14-32        Weert        14-16

MEP        14-31        Concordia        14-16

Hopbel        14-25        St.-Oedenrode        14-16

Breda        14-25        HCAS        14-11

Oss        14-24        Son        14-10

Goirle        14-20        Geldrop        14-5

OMSINGELING

De hockeymannen van Concordia waren niet met offensieve bedoelingen naar Boxtel gekomen. De ploeg groef zich in voor de eigen 22-meterlijn en was niet van plan hun stellingen te verlaten. Zij gokten op het effect van de hoge bal. Martin Flemminks Smid, na een half seizoen weer terug in de hoofdmacht, brak de ban met een attente openingstreffer. Thijs van Geel verdubbelde de voorsprong uit een strafcorner: 2-0. Daarna was het voor MEP stormlopen op de Limburgse vesting. Wel kwamen er veel kansen, maar geen doelpunten.

Toen de Limburgers in de tweede helft uit het niets de 2-1 maakten, werd het duidelijk dat voor MEP de kansen wel benut dienden te worden. Opnieuw was Flemminks Smid goed bij de les en hij bracht de marge weer op twee. MEP was en bleef veel sterker en vooral Pieter Langenhuijsen was als onvermoeibare aanjager een plaag voor de Limburgse verdediging. De goals vielen uiteindelijk uit strafcorners. Het was een aangename verrassing dat ook Daan van den Nosterum dat kunstje perfect beheerst. Tweemaal achtereen liet hij de Limburgse goalie kansloos 5-1.

Coach Erik Verzijden was tevreden met het resultaat en begreep ook wel dat tegen afbraakhockey de schoonheidsprijs niet verdiend kan worden. Zondag 13 maart wordt het weer een heel ander verhaal. Dan moet tegen HCAS in Asten worden gewonnen. Doorgaans zijn dit voor MEP zware wedstrijden. De Boxtelaren moeten zich niet laten provoceren en uitgaan van hun eigen kracht. Afslag in Asten om 14.45 uur.

STAND

Venlo        14-35        HOD        14-19

Oss        14-29        Hopbel        14-13

B.-Enschot        14-28        HCAS        14-13

Helmond        14-28        St.-Oedenrode        14-11

MEP        14-25        MOP        14-8

Weert        14-23        Concordia        14-8

FOTO BOVEN: Philine Peperkamp (midden) in duel met enkele speelsters van Concordia. (Foto: Hans Verberk).


Van Gerwen

op weg naar

sterrenstatus

DARTS

Darter Michael van Gerwen sloot zondag een zeer dominant weekend bij de UK Open af met een eenvoudige zege op Peter Wright. In de finale werd het 11-4.

De 26-jarige Van Gerwen, die thans in Gemonde woont, maakte ook in het Engelse Minehead veel indruk. In zijn partij in de vierde ronde tegen de Engelsman Rob Cross gooide hij een negendarter en twee keer 170 uit. In totaal was de Brabander bij de UK Open vier keer goed voor die maximale finish.

Na een 10-6 overwinning op Phil Taylor in de halve finale toonde titelverdediger Van Gerwen ook in de eindstrijd zijn topvorm met een gemiddelde van 106,68 en een finishpercentage van 48 procent. Hij heeft nu al zes toernooizeges achter zijn naam staan in 2016, waardoor de discussie oplaait of hij de beste darter aller tijden kan worden. Die eretitel wordt nu toegeschreven aan zestienvoudig wereldkampioen Taylor.

Van Gerwen zelf toonde zich zeer tevreden met zijn optreden in Minehead. ,,Ik heb heel goed gespeeld. Ik had vier 170-finishes, een negendarter en ik heb het toernooi gewonnen. Ik kan niet meer wensen, ik voel me fantastisch." De topdarter gaf een simpele verklaring voor zijn geweldige seizoenstart. ,,Ik houd van de sport, ik houd van mijn werk. Ik wil het darts de komende jaren domineren en als dat je doel is, dan moet je blijven winnen."

Van Gerwen komt vandaag weer in actie in de zesde speelronde van Premier League. In Nottingham is Dave Chisnall zijn tegenstander.