Nick Vliegenthart was een van de uitblinkers van Irene in Gemonde. De thuisploeg won in eigen huis van Nederwetten. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

voetballers verliezen van fiducia

LSV Lennisheuvel blijft
de rode lantaarndrager

De voetballers van LSV gingen zondag op bezoek bij middenmotor Fiducia in De Rips. De ploeg uit Lennisheuvel had recht op meer, maar verloor uiteindelijk met 3-1.

Na de eerste helft liep LSV het veld af met een 2-0 achterstand. De spanning werd teruggebracht in de zestigste minuut, toen de ploeg uit Lennisheuvel een strafschop verzilverde. Uiteindelijk liep Fiducia nog verder uit: 3-1. LSV blijft door deze uitslag rode lantaarndrager in de vijfde klasse H met vier punten uit veertien wedstrijden.

Zondag 13 maart staat een belangrijk duel op het programma tegen RKPVV, de ploeg uit Helmond die één plaats boven LSV staat met zes punten uit zestien wedstrijden.

Sponsorloop Boxtel

Om geld op te halen voor het 75-jarig jubileum van RKSV Boxtel, dat gevierd wordt op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 mei, wordt op zondag 20 maart vanaf 12.00 uur een sponsorloop gehouden. Alle driehonderd jeugdleden, van de A- tot en met de miniteams, rennen die dag rondjes in sportpark Munsel. Ze kunnen daarbij kiezen uit afstanden van 1, 2, 3, 5 en 7 kilometer. De afstanden worden gelopen in rondes van vijfhonderd meter. Alle kinderen zijn van tevoren op de hoogte gesteld van de sponsorloop, zodat ze de kans krijgen om geld in te zamelen voor het jubileum.

Sterk Irene boekt ruime zege op Nederwetten

De competitiewedstrijd tussen Irene en Nederwetten beloofde zondagmiddag op voorhand spannend te worden omdat het verschil op de ranglijst maar twee punten was in het voordeel van de ploeg uit Gemonde. En spannend wérd het in het duel in de vijfde klasse…

Beide ploegen kregen over en weer kansen, maar de spitsen misten het doel en beide keepers stonden treffers lange tijd in de weg. Vooral Patrick van Osch bewees weer eens duidelijk zijn waarde voor Irene.

Het wachten was op een doelpunt dat de wedstrijd zou beslissen. Die treffer viel in de 65e minuut. De verdediging van Nederwetten maakte een fout waarvan Nick Vliegenthart slim profiteerde: 1-0. Vlak daarna volgde een splijtende pass van Jelle Hoekstra op Vliegenthart die de vrijstaande Gijs Hellings vond. Hij tekende voor de beslissende tweede treffer van Irene. Vijf minuten later werd het zelfs 3-0 door Sven Vonk.

Irene deed goede zaken in de vijfde klasse en mag vol vertrouwen omhoog kijken op de ranglijst.

Irene 1 - Nederwetten 1        3-0

Heeswijk 4 - Irene 2        1-0

Irene 3 - Volkel 7        6-2

SCMH 35+ 1 - Irene 35+ 1        3-1

Vorstenb. Boys - Irene 35+ 2        2-5