Technisch hoogstandje van Ilias Brekelmans van ODC D1. ODC won van SV BLC afgetekend met 7-1. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

ERP WINT NIPT VAN TRICOLORES

Weer onnodig verlies voor gehavend ODC

ODC is zondagmiddag met lege handen teruggekomen uit Erp. Bas Verkaik bracht de tricolores na een klein kwartier op voorsprong maar door persoonlijke fouten achterin stond het bij rust 2-1 voor Erp. Na de pauze was het eenrichtingsverkeer in de richting van het doel van de thuisploeg. Maar de bal viel steeds niet goed waardoor er in de stand niets meer veranderde. En zo verloor ODC voor de derde keer in de laatste vier wedstrijden.

Na de nederlaag vorige week op eigen veld tegen Best Vooruit had ODC wat recht te zetten. Maar het zat trainer Frank van den Berg niet mee want door blessures en een schorsing moest hij zijn team op diverse plaatsen wijzigen. Daardoor oogde vooral de defensie onzeker. Dat begon al in de derde minuut toen ODC de bal achterin verprutste en geluk had dat Max de Jong namens de thuisploeg van dichtbij te zacht inschoot.

Na een minuut of tien liet ODC voor het eerst iets zien in aanvallend opzicht. Ido Pijnenburg kopte door op Bas van der Pasch, die zijn inzet door Erp-keeper Kevin van de Laar tot hoekschop verwerkt zag worden. Vijf minuten later blunderde de Erpse achterhoede opzichtig. Pijnenburg kon daardoor de bal oppikken en deze over Van de Laar krullen waarna Verkaik het laatste tikje kon geven: 0-1.

De tricolores konden echter niet lang van de voorsprong genieten. Na slordig Boxtels balverlies rond de middenlijn, werd de bal vanaf links voor het doel gebracht waar De Jong helemaal vrijstond en ongehinderd de gelijkmaker binnenwerkte: 1-1. Nadat ODC via Aerd van Brunschot bijna weer op voorsprong was gekomen, kwam de thuisploeg in de 27e minuut door een inschattingsfout van de ODC-defensie op links in balbezit. Teun de Vocht ging er vervolgens op snelheid vandoor en verraste doelman Robbie Roelofs met een zondagsschot: 2-1.

BOVENLIGGENDE PARTIJ

Het laatste kwartier van het eerste bedrijf zette ODC vol aan voor de gelijkmaker. Na een mooie aanval had Sjoerd van Lokven de 2-2 op zijn voet, maar hij had pech dat zijn schot rakelings voorbij het Erpse doel ging. Na rust was ODC nog meer de bovenliggende partij. Erp leunde rustig achterover en probeerde de Boxtelaren te pijnigen met lange ballen op de spitsen. Maar de ODC-defensie bleef deze keer wel op de been. Opvallend daarbij was het goede spel van A-junior Lex van de Biggelaar op de linksbackpositie.

De Boxtelse aanvallen waren dreigend maar het zat de ploeg van trainer Van den Berg niet mee. Een vrije trap van Rob Scholten kon door Van de Laar ternauwernood tot corner worden verwerkt. De Erpse keeper wist ook een kopbal van Van der Pasch te keren waarna het invaller Remco Schellekens net niet lukte om de mee naar voren gestormde Willem van de Kerkhof te bedienen. Het bleef daardoor door bij 2-1 in het voordeel van Erp waarmee ODC weer eens een onnodige nederlaag leed.

PROBLEMEN

Ondanks het verlies staat de Boxtelse tweedeklasser nog steeds op de achtste plaats op de ranglijst in de tweede klasse, maar het verschil met de onderste ploegen wordt steeds kleiner. Het is daarom belangrijk dat er weer eens gewonnen wordt om niet verder in de problemen te komen. Zondag 13 maart speelt ODC thuis tegen SC Helmondia.