Vrijwilligers maaien gras in de Dommelbimd. Het bestuur wil een donatie van ING gebruiken voor de aanschaf van een maaimachine. (Foto: Peter de Koning).
Vrijwilligers maaien gras in de Dommelbimd. Het bestuur wil een donatie van ING gebruiken voor de aanschaf van een maaimachine. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

Stichting Dommelbimd aast op donatie ING

Stichting Dommelbimd is een van de goede doelen die kans maakt op een donatie van ING. De bank heeft vorige maand de Help Nederland vooruit-campagne gelanceerd waarbij stichtingen die zich inzetten voor de samenleving kans maken op bedragen tot 5.000 euro. In de tussenstand staat de Dommelbimd op de tweede plaats waarmee een bedrag van 3.000 euro verdiend kan worden.

Sympathisanten van de Dommelbimd kunnen nog tot en met morgen, vrijdag 11 maart hun stem uitbrengen. De hoogte van de donatie is afhankelijk van het aantal stemmen. ,,Het is een spannende race", liet het bestuur van het bestuur deze week weten. ,,Dommelbimd stond afgelopen weekend op de tweede plaats en elke stem telt, ook vandaag nog."

De stichting wil met de donatie een maaimachine aanschaffen om de laaggelegen hooilanden frequenter te kunnen maaien om op die manier nog meer bloemen, vlinders en libellen in het gebied te krijgen. Ook kan met de maaimachine het laarzenpad, dat de komende maanden wordt aangelegd, worden onderhouden.

STEMMEN

Stemmen op de Dommelbimd kan op www.ing.nl/stemnederlandvooruit. Per regio zijn vijf organisaties geselecteerd. De organisatie met de meeste stemmen ontvangt een donatie van 5.000 euro, de nummer twee krijgt 3.000 euro. Voor de nummer drie ligt 2.000 euro klaar, de nummers vier en vijf ontvangen elk 1.000 euro. ,,Dommelbimd ontvangt dus in ieder geval een donatie, maar hoe meer stemmen hoe hoger de donatie", stelt het bestuur.

ING maakt de uitslag op zaterdag 19 maart bekend. De Dommelbimd is een natuurgebied dat met crowdfunding behouden en versterkt kan worden. Het gebied is gelegen tussen kasteelpark Stapelen en het Jacob-Roelandslyceum en biedt onder meer plek aan vogels, insecten en kleine zoogdieren. Het natuurgebied wordt onder meer gebruikt voor educatieve doeleinden. In nauwe samenwerking met het Jacob-Roelandslyceum vinden er biologielessen in de openlucht plaats en voeren leerlingen tal van onderzoekjes uit. Vorige week werd de aanwezigheid van verschillende soorten muizen bestudeerd.