Mauro Saccomani, Liam Carroll, Florian Brinkman en Florian Veuger (v.l.n.r.) nemen samen met hun teamgenoten van Ducks Mini's deel aan de eerste voorronde voor het NK. (Foto: Ducks).
Mauro Saccomani, Liam Carroll, Florian Brinkman en Florian Veuger (v.l.n.r.) nemen samen met hun teamgenoten van Ducks Mini's deel aan de eerste voorronde voor het NK. (Foto: Ducks). Foto: Ducks

DUCKS GASTHEER ÉN DEELNEMER IN SPORTPARK DEN WIELAKKER

Rugby-mini's in NK-voorronde Boxtel

Het Boxtelse sportpark Den Wielakker is zaterdag 19 maart een van de locaties waar vijf miniteam strijden om het Nederlands kampioenschap rugby. Aan deze eerste van twee voorrondes doet ook het plaatselijke Ducks mee dat tevens gastheer is.

Op tien verschillende locaties in heel Nederland doen in totaal vijftig teams mee aan het rugbyspektakel. Rugbyclub Ducks stelt erg trots te zijn dat het vijf teams mag ontvangen. Naast een eigen jeugdteam nemen ook mini's deel van The Dukes ('s-Hertogenbosch), REL (Etten-Leur), RCE (Eindhoven) en Oemoemenoe (Middelburg). Om 10.30 uur is de kick-off; elk team speelt vier wedstrijden.

De nummers één en twee van de Boxtelse poule stromen door naar de kampioenspoule tijdens de voorronde op zaterdag 2 april. Daar mogen ook de beste vijf beste nummers drie van de tien poules aantreden. De twaalf beste teams plaatsen zich voor de finales die zaterdag 23 april in Etten-Leur worden gespeeld.

De teams die zich op 19 maart niet selecteren voor de kampioenspoule, treffen elkaar op 2 april in de challenge-poule. Ook daarin stromen de beste twaalf ploegen door naar een NK-finale; die wordt ook op 23 april gespeeld, maar dan in Utrecht.