Hardwerkend Essche Boys
pakt weer puntje bij Taxandria

Nadat een tweetal wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten in zes punten werden omgezet, ging Essche Boys zondag met vertrouwen op bezoek bij het hoog geklasseerde Taxandria. Op een zwaar en moeilijk te bespelen veld lukte het de bezoekers, net als eerder dit seizoen, om de Oisterwijkers op 2-2 te houden.

Essche Boys wist dat met hard werken een goed resultaat mogelijk was. Vanaf het eerste fluitsignaal was Taxandria de ploeg met het meeste balbezit en na een kwartier resulteerde dit in een eerste, gemiste kans. Pas in de 25e minuut kon de ploeg van coach Rob van Griensven zelf gevaarlijk worden. Marco den Ouden werd weggestuurd en onreglementair gestopt binnen het 16-metergebied. De daarop volgende strafschop werd door Quint den Ouden binnen geschoten: 0-1.

Drie minuten later was het alweer gelijk; na miscommunicatie in de Essche verdediging kwam de bal bij Van Dongen die de bal beheerst achter doelman Hermes schoof. De gasten bleven echter strijdbaar en raakten niet in paniek. Mede hierdoor verscheen na enkele minuten de 1-2 op het scorebord. De bal belandde uit een corner bij Jens Rutten, die deze mooi klaar legde voor Yannic van Gerven. Die schoot de bal richting het doel waar Marco den Ouden op de goede plek stond om de bal binnen te tikken.

Na de rust werd al snel duidelijk dat Taxandria alleen met de overwinning genoegen zou nemen. De thuisploeg voerde de druk op en kreeg kans na kans. Slechts met het nodige fortuin bleef Essche Boys op de been. In de 60e minuut moest de Oisterwijkse speler Wolfs het veld verlaten nadat hij zijn tweede gele kaart binnen drie minuten incasseerde. De daaruit volgende vrije trap van Jethro van Gerven werd nipt door de keeper gekeerd.

Ook met tien man bleef Taxandria druk uitoefenen op de Essche verdediging. Het was wachten op een doelpunt van de thuisploeg, maar de uitblinkende Hermes hield zijn team overeind. Essche Boys had zelf nog twee kansen op een derde treffer, maar Quint den Ouden miste het overzicht in een kansrijke situatie en een schot van Marco den Ouden ging voorlangs.

Met nog negentien minuten op de klok bracht Peter de Jong Taxandria op gelijke hoogte. Essche Boys kon zich in de resterende tijd slechts beperken tot verdedigen. De Oisterwijkse aanvallers hadden het vizier niet op scherp en verdediger Tim Breukhoven werkte tussendoor nog een bal van de doellijn weg. In de 90e minuut redde Hermes na een sublieme actie het remisepunt voor Essche Boys. Een schot van de Oisterwijkse linksback zeilde richting de kruising maar werd met een uiterste inspanning weggetikt.

Na het laatste fluitsignaal was duidelijk dat de bezoekers een punt hadden gewonnen en dat de thuisploeg twee punten had laten liggen. Zondag 13 maart krijgt Essche Boys middenmoter DBS op bezoek, aftrap 14.00 uur.