Jos de Wilde (links) in actie met de Wildmen Bluesband. De Boxtelaar presenteert zondag 20 maart zijn eerste langspeler in 's-Hertogenbosch. (Foto: Peter de Koning).
Jos de Wilde (links) in actie met de Wildmen Bluesband. De Boxtelaar presenteert zondag 20 maart zijn eerste langspeler in 's-Hertogenbosch. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

BOXTELAAR JOS DE WILDE TROTS OP RESULTAAT

Wildmen Bluesband lanceert eerste cd

MARC CLEUTJENS

De Wildmen Bluesband van de bekende Boxtelse gitarist en muziekdocent Jos de Wilde presenteert zondag 20 maart in blueskelder P79 in 's-Hertogenbosch haar eerste langspeler. De plaat wordt ten doop gehouden tijdens Bosch Blues, een kleinschalig festival waar bluesmuziek centraal staat.

De Wilde is in gitaarminnend Boxtel een grote bekende. Vele generaties gitaristen volgden lessen bij de docent die jarenlang verbonden was aan de Streekmuziekschool, Toonhuis en later MIK Kunsteducatie. Ook veel beginnende popbandjes konden rekenen op steun en coaching van De Wilde.

Met de Wildmen Bluesband trekt de Boxtelse muzikant volle zalen. Vorig jaar stond hij met zijn onder meer op festival Limuscene in Liempde, waar in de grote feesttent een dampend optreden werd verzorgd en de muzikanten amper van het podium te halen waren. Datzelfde gebeurde tijdens het eerste Boxtelse bluesfestival, dat De Wilde met zijn groep organiseerde in partycentre Denziz.

Nu is er een album, 'It's Freezing In My Heart'. Het omvat dertien nummers die de muzikanten van Wildmen Bluesband live hebben ingespeeld in de Popbunker in IJmuiden. De titel van het album verwijst ook naar een nummer dat De Wilde zelf heeft geschreven en op het album heeft gezet.

KOKO TAYLOR

Bluesliefhebbers weten wat het recept van de Wildmen Bluesband is: vette gitaarsolo's, een knallende Hammond-orgel en bovenal stevige uithalen van zangeres Saskia de Nijs. Dit alles wordt ondersteund door een solide ritmesectie die bestaat uit bas en drums. Zaal P79 is volgens De Wilde 'the place to be' voor blues in de Meierij. ,,De nummers op dit album beslaan een periode vanaf de jaren vijftig van de vorige eeuw tot een meer recentere Koko Taylor-compositie uit 2007 en laat goed horen wat onze band op het podium kan brengen."

Dat zijn volgens de Boxtelaar naast traditionele bluesnummers ook heel onverwachte nummers die men niet vaak hoort tijdens bluesconcerten. ,,Van funky up-tempo blues tot hartverscheurende ballads met veel soul van Saskia", aldus De Wilde.

INSPIRATIE

De Wildmen Bluesband wordt geïnspireerd door grootheden als Elmore James, Freddy King en Buddy Guy maar de versies van enkele Koko Taylor-iconen komen echt aan bij het publiek en maken van elke live gig een feestje. Tijdens de presentatie is de cd uiteraard te koop voor een introductieprijs van vijf euro. Blueskelder P79 is gevestigd aan de Markt 79 in Den Bosch, het optreden begint om 17.00 uur.

Opvallend is dat het album nu al op veel positieve reacties kan rekenen. Guus Laporte, de bekende gitarist van Barrelhouse waarmee Wildmen Bluesband regelmatig optreedt, zegt dat de band met deze plaat defintief een plek in de Nederlandse bluesscene heeft verdiend.

Eerder waren er al lovende recensies van de optredens in Boxtel en Liempde: ,,Als de duisternis intreedt, imponeert Jos de Wilde met zijn Wildmen met waarschijnlijk het beste optreden van Limuscene", schreef Brabants Centrum vorig jaar. ,,Met blueszangeres Saskia de Nijs in de schijnwerpers presenteert de muziekdocent een onnavolgbare set met bekende en minder bekende blues..."

Boxtel

Verzamelbeurs

Bidprentjes, munten, postzegels, prentbriefkaarten, sigarenbandjes, stickers, telefoonkaarten, theezakjes, winkelwagenmuntjes en nog heel veel meer. Het is zondag 13 maart allemaal te vinden op de maandelijkse ruilbeurs van de Vereniging van Boxtelse Verzamelaars. Voetbalplaatjes vormen deze keer het maandthema. Bezoekers zijn van 10.00 tot 13.00 uur welkom in gemeenschapshuis De Walnoot. De entree bedraag één euro voor volwassenen; kinderen betalen 25 eurocent.