Afbeelding
Foto: Peter de Koning

BRIDGEDRIVE ROTARYCLUB BRENGT 5.300 EURO OP

Weer 30 ritten voor de Wensambulance

TONNIE WESSELING

In de Tijberzaal van het Baanderherencollege werd zaterdag voor de veertiende keer een bridgedrive voor het goede doel gehouden door de Rotaryclub Boxtel-Oirschot-Haaren. Dit jaar was gekozen voor de Wensambulance Brabant die werd verblijd met een opbrengst van 5.300 euro.

Om tien uur werd de bridgedrive geopend door de Rotary-voorzitter Lenie van Lieverloo. Aansluitend pleitte Barry van Brakel van de Wensambulance nog eens voor dit goede doel: ,,Door uw deelname hier steunt u onze stichting om ons werk kosteloos en belangeloos te kunnen uitvoeren. De Wensambulance heeft maar één doel: zieke mensen die niet of nauwelijks kunnen lopen, vervoeren voor een dagje uit, waar ook in Nederland".

De kleurige Tijberzaal zat mudvol bridgers. Perke Boeijen, voor de derde keer kartrekker van het evenement benadrukte nog eens: ,,De Rotary-handjes wapperen vandaag op de achtergrond. We worden op diverse fronten gesponsord of hebben korting gekregen voor onder meer de koffie, thee en de lunch en prijzen voor de loterij, zodat alles naar het goede doel kan."

Een van de bridgers was Hermina Kooijmans: ,,Vorig jaar ben ik met mijn zieke man met de Wensambulance naar Vaals gegaan. Ondanks het slechte weer hebben we genoten. Daarom spreekt dit evenement me erg aan."

Jerôme van Helvoort die met Riet van Stuivenberg en Eduard Conijn het bridgetechnisch gedeelte organiseerde, glunderende: ,,Een fantastische dag." Oprichter en initiatiefnemer van deze bridgedrive Frans Sedee: ,,Ik speel zelf ook altijd met veel plezier mee en heb nog nooit overgeslagen." Rotarylid Laurens Felix vond het vooral van belang dat dit óók een gezicht van de Rotaryclub is: ,,Fijn dat het vandaag helemaal uitverkocht is en er nog steeds behoefte aan is en dat we als club vandaag flink de handen uit de mouwen hebben kunnen steken."

Nadat Wensambulance-vrijwilliger Van Brakel zaterdag al een cheque met de voorlopige opbrengst in ontvangst nam, werd gisteren bekend dat in totaal 5.300 euro wordt overgemaakt. Hiermee kunnen ruim dertig ritten gemaakt worden.

FOTO BOVEN: De Tijberzaal zat mudvol tijdens de jaarlijkse bridgedrive van de Rotaryclub. (Foto: Peter de Koning).