Afbeelding
Foto: Peter de Koning

ORGANISATIE KLAAR VOOR INVASIE THEATERBEZOEKERS

Aftellen voor Jesus Christ in Concert

Bijna tweeduizend toeschouwers nemen volgende week vier dagen plaats in de voormalige Heilig Hartkerk. Allemaal gaan ze genieten van Jesus Christ in Concert, de Boxtelse bewerking van de bekende rockopera Jesus Christ Superstar. De cast werkt aan de laatste repetities, een ploeg van bijna honderd vrijwilligers staat klaar om de logistiek rond de vier uitverkochte voorstellingen te regelen.

Na een technische doorloop en een generale repetitie is het donderdag 17 maart eindelijk zover en gaat Jesus Christ in Concert in première. Om de invasie van theaterbezoekers in goede banen te kunnen leiden, wordt aanbevolen om zoveel mogelijk te voet of met de fiets en bovendien op tijd naar de kerk te komen. Auto's parkeren gratis op het Breukelsplein of het Jan van Eschplein. Het kerkplein is autovrij en doet dienst als fietsenstalling, verplichte garderobe en horecapunt. Om de toestroom van het publiek goed te verwerken, gaat de kerk drie kwartier voor aanvang van de voorstelling open. De dresscode is wit.

Op pagina 9 staat een uitgebreide voorbeschouwing op Jesus Christ in Concert.

FOTO BOVEN: Jezus (Maarten Melis) wordt omringd door het wenende volk. Beeld van de zaterdag in de kerk gehouden repetitie. (Foto: Peter de Koning).