DVG-speler Maartijn Caarls (midden) in duel met enkele spelers van SCI. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

LIEMPDENAREN DELEN PUNTEN MET SCI OP GESTELS KUNSTGRAS

DVG speelt remise dankzij extra tijd

De avondwedstrijd die DVG zaterdag speelde op het kunstgras van SCI in Sint-Michielsgestel kende een sensationeel einde. Niet alle supporters maakten dit slot echter mee. Met nog één minuut op het scorebord was de stand nog 3-1 voor de thuisclub…

De Liempdse formatie begon goed aan de uitwedstrijd en had eigenlijk op voorsprong moeten komen. Een crosspass van Bart de Windt werd door Wilco Voets goed voorgegeven. Bas van Houtum kopte de bal in maar koos niet voor de goede richting. En dus kreeg de Gestelse keeper de bal in zijn gezicht. Niet veel later kwam SCI opnieuw goed weg toen een één-op-éénsituatie niet goed werd uitgespeeld.

De gastheren waren vooral gevaarlijk in de counter en de snelle buitenspelers waren een plaag voor de Liempdse verdediging. In de 23e minuut werd uit zo'n counter ook het eerste doelpunt gescoord, Sander van Eeuwijk was kansloos. Even later werd een door Voets genomen vrije trap door De Windt perfect ingekopt: 1-1.

DVG had het betere van het spel, maar toch kwam SCI er vaak snel en gevaarlijk uit. Net voor rust hadden de Liempdenaren andermaal op voorsprong moeten komen. Wilco Voets en Twan van den Broek waren aan de Gestelse verdediging ontsnapt en gingen gezamenlijk op de keeper af. Door te lang te treuzelen werd deze kans niet benut en dus kwam de 'voetbalwet' om de hoek kijken. Een verdekt schot, net buiten het strafschopgebied, kon niet gestopt worden en dus ging niet DVG maar de thuisclub met een voorsprong de kleedkamer in: 2-1.

ÉÉN OP ÉÉN

De tweede helft was nog maar net bezig of SCI kreeg een goede kans om op een 3-1 te komen maar het schot ging net voorlangs. In de 56e minuut kwam deze stand tóch op het scorebord. Balverlies op het middenveld van DVG leidde de zoveelste snelle uitbraak van SCI in en ditmaal was het wél raak.

De laatste man van DVG, Martijn Caarls, werd hierna naar voren doorgeschoven en de Liempdenaren gingen achterin één op één spelen. Er kwamen wel kansjes maar dit leverde geen doelpunten op. SCI kreeg hierdoor nog meer ruimte en doelman Van Eeuwijk moest diverse keren aan de bak. Een goed genomen vrije trap van Peter Versantvoort ging buiten bereik van de keeper net aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.

LANGE BLESSURETIJD

De meeste Liempdse toeschouwers hadden zich al neergelegd bij een nederlaag maar de spelers bleven erin geloven. In de 89e minuut werd Caarls omver gelopen in het strafschopgebied en de scheidsrechter wees naar de stip. Dit karwei werd vakkundig uitgevoerd door Daan Voets ofschoon de keeper de bal nog raakte.

Dit late doelpunt gaf DVG nog meer energie. En aangezien er gedurende de tweede helft wat oponthoud was geweest, resteerden enkele minuten blessuretijd. SCI had nog goede kansen op een vierde treffer, maar ook die bleef uit. Waarna de voetbalwet zich opnieuw liet gelden: een hoge bal in het drukke 16-metergebied kwam uit bij invaller Pieter van de Wetering die de gelijkmaker op het bord zette.

De ontlading was groot. Na de aftrap van SCI werd door DVG nog een aanval opgezet en Van de Wetering had de vierde Liempdse treffer moeten scoren, maar zijn schot ging via de buitenkant van de paal over de achterlijn. De supporters van SCI riepen de scheidsrechter op het eindsignaal te fluiten, maar die had nog geen zin. Het leidde tot liefst negen minuten extra tijd. Een punt gewonnen gezien de stand in de laatste minuut van de officiële speeltijd. Sander van Eeuwijk werd uitgeroepen tot man of the match.

RESERVES EN VROUWEN

DVG 2 verloor in Mierlo twee kostbare punten in de race om het kampioenschap en speelde gelijk: 1-1. De scheidsrechter keurde twee Liempdse doelpunten af. Hier was Ronald Martens man of the match. De wedstrijd van de DVG-vrouwen werd met een 0-0 stand gestaakt wegens een blessure van een Liempdse speelster.

FOTO BOVEN: DVG-speler Maartijn Caarls (midden) in duel met enkele spelers van SCI. (Foto: Hans Verberk).

na monsteroverwinning

In de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC) was de strijd om het kampioenschap vorige week teruggebracht tot een strijd tussen Taverbo Sabo 3 en Sabo Boxtel. Sabo Boxtel kon alleen nog kampioen worden als Taverbo Sabo 3 zou verliezen en de laatste wedstrijden met zeer grote cijfers zou winnen. Taverbo Sabo 3 liet het echter niet zover komen en won zeer gedecideerd met 9-1 van Taverbo Sabo 4.

Alleen Uschi Meeuwis moest een punt afstaan aan Peter de Rooij, maar Toon van Geel en Raymond de Boer konden voor Taverbo Sabo 4 geen punten op het wedstrijdformulier laren bijschrijven. Door deze uitslag werd alle onzekerheid over het kampioenschap weggenomen en deed de uitslag van de wedstrijd tussen Sabo Boxtel en De Firma Fotografie er niet meer toe. Taverbo Sabo 3 was dit seizoen met afstand het beste team.

De wedstrijd tussen Sabo Boxtel en de Firma Fotografie eindigde in een 8-2 zege voor Sabo en was dus voor de strijd om het kampioenschap niet meer van belang, maar voor de strijd om de laatste plaats op de ranglijst wel. Deze strijd gaat al weken tussen de teams van De Firma Fotografie en de Bat Boys. Sabo Boxtel nam wel de derde plaats op de ranglijst over van het niet-spelende Taverbo Sabo 1 en nadert de tweede plaats tot op drie punten.

Deze nederlaag van De Firma Fotografie kon dus in het voordeel zijn van de Bat Boys. Die ploeg speelde de laatste wedstrijd tegen De Dommel en moesten proberen meer punten te scoren dan De Firma Fotografie om de laatste plaats voorlopig aan dit team over te doen. De Dommel deed echter haar uiterste best om een nederlaag te voorkomen en stond niet meer dan een gelijkspel toe.

ONDERSTE PLAATSEN

De laatste partij van de avond ging tussen de teams van Rotsvast en Taverbo Sabo 2. Laatstgenoemde staat op een stevige vijfde plaats op de ranglijst en Rotsvast is de laatste weken bezig om verder van de onderste plaatsen weg te komen. Hierin slaagde Rotsvast tegen Taverbo Sabo 2 ook door een verdiende 6-4 zege te boeken. Door deze uitslag is Taverbo 2 verzekerd van de vijfde plek op de ranglijst en kan Rotsvast in de laatste twee wedstrijden nog proberen verder van de onderste plaatsen weg te komen.