Linda Brands uit Boxtel doet mee aan 'Married At First Sight'. (Foto: RTL).
Linda Brands uit Boxtel doet mee aan 'Married At First Sight'. (Foto: RTL). Foto: Marc Cleutjens

BOXTELSE IN 'MARRIED AT FIRST SIGHT'

Linda Brands zegt ja/nee in realityshow RTL4

Linda Brands (35) uit Boxtel is een van de deelnemers aan het nieuwe realityprogramma Married At First Sight dat deze week voor het eerst is uitgezonden door RTL4. In het programma trouwen singles met wildvreemden aan wie ze na 'wetenschappelijk onderzoek' gekoppeld worden. Of Linda al getrouwd is, mag ze van RTL4 niet zeggen...

De Boxtelse werkt zelfstandig als communicatietrainer en is bekend van haar deelname aan theatervoorstellingen van Boxtheater. Met zeven andere vrijgezellen doet ze mee aan 'Married At First Sight', dat gepresenteerd wordt door Peter van der Vorst. Drie wetenschappers - een psycholoog, een seksuoloog en een bioloog - hebben met alle kandidaten gesprekken gevoerd en hebben gekeken waar een match is.

Linda uit Boxtel is gekoppeld aan fietsenmaker Erik van den Berg uit Son en Breugel. Net als alle andere kandidaten hadden ze zich opgegeven voor een datingprogramma; pas toen presentator Van der Vorst voor de deur stond bleek het te gaan om een aanstaande trouwerij. Volgens een woordvoerster van RTL4 zullen zij dus met een wildvreemde in het huwelijksbootje stappen. ,,Tot het moment dat ze elkaar bij het altaar treffen, weten de kandidaten die met elkaar trouwens niets van elkaar."

Na de bruiloft volgt een huwelijksreis, terug in Nederland volgt het leven van alledag en trekken de gehuwden bij elkaar in om hun relatie vorm te geven. ,,Na een huwelijk van vijf weken komen de kandidaten terug bij de experts en maken ze hun beslissing", zegt de woordvoerster van RTL4. ,,Blijven ze getrouwd of gaan ze scheiden, dat is de vraag."

Linda zou graag iets meer vertellen zonder de clou te verklappen, maar RTL4 wil absoluut niet dat kandidaten met de pers praten. Enkele kandidaten waren deze week wat loslippiger. Ook Linda's match Erik, die bij Omroep Brabant al vertelde over zijn trouwerij - met Linda dus - die hij omschreef als een heel leuke dag. Of Linda en Erik nog samen zijn, is nog even een raadsel. Kijkers moeten dus elke week naar 'Married At First Sight' kijken. Of Linda goed in de gaten houden als ze - met of zonder Erik - de straat op gaat.

Recensenten waren deze week kritisch over het nieuwe programma. Trouw repte over de liefde die plaats maakt voor een Excel-sheet. In de Volkskrant schreef Gidi Heesakkers in haar tv-recensie kritisch over deze vorm van 'hulptelevisie'.