Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

boxtelse band speelt in ziggo dome

One Two Trio viert lustrum met flashbacks

MARC CLEUTJENS

De kindershow die One Two Trio zondagmiddag 13 maart in Podium Boxtel opvoert markeert de start van het twintigjarig bestaansjubileum van de Boxtelse band. Freek van Daal, René Cijffers en Joris Cijffers willen in 2016 een reis door de tijd gaan maken en op plekken gaan spelen waar ze de voorbije twee decennia het liefst kwamen. ,,Het wordt een jaar vol flashbacks", aldus zanger-gitarist Freek.

Later wil One Two Trio nog eens terugkeren in Boxtel en een feestje bouwen voor volwassenen. ,,We denken aan een flashbacktour waarin de leukste liedjes van de afgelopen twintig jaar de revue passeren, maar ook anekdotes en oude filmpjes", vertelt drummer Joris. ,,De afterparty willen we bij Le Temps Perdu houden, de kroeg waar we groot zijn geworden en waar we jarenlang 'One Two Trio goes rock' speelden", zegt bassist René. ,,We gaan alle avonturen die we beleefd hebben, delen met ons publiek."

ZIGGO DOME

Niet alleen Boxtel komt aan bod. De band gaat op bezoek bij deejay Edwin Evers van Radio 538 en zal aankloppen bij deejay Giel Beelen van 3FM. Ook met Omroep Brabant, TV Oost en Radio 2 worden afspraken gemaakt. ,,Een primeur is dat sinds deze week vast staat dat we gaan optreden tijdens het jubileumconcert van de Josti Band in de Ziggo Dome", onthult Freek. ,,We hebben al in heel veel zalen en stadions gespeeld, maar nog nooit in de Ziggo Dome."

Podium Boxtel staat echter als eerste op de rol, waar zondag 13 maart de One Two Trio Kindershow wordt opgevoerd. De kaartverkoop is inmiddels gestart. ,,Kinderen vormen een dankbare doelgroep, maar we spelen ook graag voor anderen hoor", stelt René. ,,We hebben ook een familieshow, treden op voor louter volwassenen en hebben tijdens het laatste carnavalsfeest zelfs een optreden verzorgd voor uitsluitend senioren. Genieten voor de oudjes én voor ons."

Op pagina 17: 'Niet is mooier dan altijd live spelen'.

FOTO ONDER: De eerste foto van One Two Trio in Brabants Centrum in 1996: Freek, René en Joris op het paard van Spronken.