Populierenlandschap in Liempde. (Foto: Marc Cleutjens).
Populierenlandschap in Liempde. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

WETHOUDER GEEFT STARTSEIN IN LIEMPDE

Plantactie populieren
in Het Groene Woud

Het planten van populieren in nationaal landschap Het Groene Woud vindt ook dit jaar op grote schaal plaats. Op initiatief van de populierenwerkgroep wordt morgen, vrijdag 4 maart het startsein gegeven van de tiende editie van deze jaarlijkse plantactie waaraan eigenaren van gronden en percelen in het buitengebied kunnen meedoen.

De populair is weer populair, zo bleek onlangs zelfs tijdens een uitzending van het NOS Journaal, dat een cameraploeg naar Het Groene Woud had gestuurd om de historische én actuele betekenis van de kenmerkende bomen in beeld te brengen. Niet alleen werd een bezoek gebracht aan populierenkenner Frans van Boeckel, ook werd aangeklopt bij meubelmaker Martien Roestenburg van meubelmakerij Den Berg in Liempde, Hij mocht vertellen over de prima bruikbaarheid van het populierenhout.

De plantactie die deze week van start gaat, wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente Boxtel waardoor de populierenwerkgroep gratis plantmateriaal beschikbaar kan stellen aan particulieren. Die maken gebruik van het voorpootrecht en houden met de aanplant van nieuwe bomen het karakteristieke coulissenlandschap in de Meierij in stand. Het voorpootrecht stelt eigenaren van gronden en huiseigenaren aan zandwegen en paden in staat om zelf bomen te planten langs de openbare weg.

Wethouder Peter van de Wiel van de gemeente Boxtel geeft het startsein voor de tiende plantactie in Liempde.


Carnavalsavond

De Lokale Omroep Haaren (LOHA) en vriendenclub 'De 7e Himmel' organiseren op zaterdag 5 maart om 20.00 uur in dorpshuis De Es een terugblik met foto's en films over vijftig jaar carnaval in Esch. Daarnaast zijn er mensen te gast die de voorbije jaren een rol speelden in het Essche carnaval en ondersteunt hofkapel De Knoestjes de avond op muzikale wijze. Toegang is gratis.

Kaarten bij Irene

Voetbalclub Irene organiseert morgen, vrijdag 4 maart, vanaf 20.00 uur een kaartavond. De overige rik- en jokerbijeenkomsten zijn nog op 18 maart en vrijdag 1 april, op de laatste dag worden de serieprijzen uitgereikt. Om die prijs te winnen tellen acht van de eerste elf avonden mee. De kaartavonden vinden plaats in de kantine aan de Kaal Hoefsteeg in Gemonde. Het inschrijfgeld bedraagt 2,50 euro.