Afbeelding
Foto: Peter de Koning

What's up, Sterre?

Meer dan vijftien uur per week brengt ze door op de brug, de balk en de vloer bij sportclub Flik Flak in Den Bosch. Sterre Verhagen (10) uit Liempde vindt het soms jammer dat ze zo weinig met haar vriendinnetjes kan afspreken, maar geniet intens van haar grote hobby turnen. Het resultaat mag er dan ook zijn: inmiddels heeft ze een hele berg medailles bij elkaar geturnd én is ze bij verschillende wedstrijden al een keer kampioen geworden.

,,Het zit totaal niet in de genen", lacht moeder Bianca Verhagen wanneer de vraag wordt gesteld van wie Sterre haar talent geërfd heeft. ,,Ik was dan ook verbaasd toen Sterre op een dag zei dat ze wilde turnen." De jonge gymnaste vertelt: ,,Ik zag turnsters op televisie en dat vond ik zo knap. Ik wilde dat ook." Eerst trainde ze in Sint-Oedenrode, maar de trainster merkte al snel haar talent op en verwees haar door naar de bekende gymnastiekvereniging Flik Flak in Den Bosch.

Inmiddels turnt Sterre al vijf jaar en ze heeft nog nooit geklaagd over haar zware trainingsschema. De turnster oefent op maandag, woensdag en vrijdag en traint op zaterdag de hele dag. ,,Alleen als het warm is en iedereen naar het zwembad gaat, vind ik het jammer dat ik niet mee kan", vertelt Sterre. Ook al kan ze niet altijd afspreken met haar schoolvriendinnetjes, ze ziet haar turnvriendinnen vier keer per week. ,,Tijdens de finale van het Nederlands kampioenschap zaten we zelfs met z'n allen in één huisje. Dat was zo gezellig", glundert Sterre.

Het onderdeel brug is haar favoriet en ze werd pas geleden nog kampioen op het toestel tijdens de regionale toestelfinales. ,,Je kunt veel verschillende oefeningen uitvoeren op de brug en ik ben er goed in, daarom vind ik het extra leuk." Sterre zit in groep 7 en weet al wat ze straks voor vervolgopleiding gaat doen. ,,Ik ga naar een LOOT-school. Dat is een school die rekening houdt met het schema van jonge topsporters. Zo kan ik blijven turnen." En daarna? ,,Ik wil graag in de Oranje Jong Talent Selectie en naar de Olympische Spelen", besluit ze stellig.

FOTO RECHTS: Sterre Verhagen turnt al vijf jaar. Dat ze talent heeft blijkt wel uit de vele medailles. (Foto: Peter de Koning).