Politie-agent Remco van Schijndel van team De Meierij in gesprek met een van de deelnemers aan een enquête over sociale media. Dinsdag namen tientallen Boxtelaren in het Mobile Media Lab van de politie deel aan het onderzoek. (Foto: Marc Cleutjens).
Politie-agent Remco van Schijndel van team De Meierij in gesprek met een van de deelnemers aan een enquête over sociale media. Dinsdag namen tientallen Boxtelaren in het Mobile Media Lab van de politie deel aan het onderzoek. (Foto: Marc Cleutjens). Foto: Marc Cleutjens

REMCO VAN SCHIJNDEL HOUDT ONDERZOEK OVER SOCIALE MEDIA

'Jeugd volgt politie liever op Instagram'

Remco van Schijndel is naast politieagent binnen het team De Meierij ook student aan de Nationale Politiecademie in Apeldoorn waar hij een scriptie schrijft over het gebruik van sociale media. Met zijn teamchef bedacht hij een plan om zoveel mogelijk inwoners te ondervragen over hun ervaringen met de politie op Facebook, Twitter en andere sociale media.

Van Schijndel zette het Mobile Media Lab van de politie in voor de enquête. De truck werd dinsdag geparkeerd in winkelcentrum Selissenwal waar zijn collega's beurtelings de straat opgingen om het publiek uit te nodigen. Eenmaal in de truck kon een enquête ingevuld worden; de resultaten gebruikt Van Schijndel om conclusies te trekken over sociale media. Het lab staat deze week ook in Vught, Schijndel, Sint-Oedenrode en Vlijmen.

,,Ik wil achterhalen welke informatiebehoefte onder inwoners van ons werkgebied bestaat", legde Van Schijndel uit. ,,Nu gebruiken we als politie vooral Facebook en Twitter, maar ik zou me voor kunnen stellen dat de jeugd de politie liever volgt op Instagram. Anderen hebben misschien heel weinig met sociale media en houden liever vast aan traditionele communicatie, zoals de telefoon."

Een van de bezoekers van het Mobile Media Lab was deze week wijkagent Jack van Rijs. En die twittert er de hele dag vrolijk op los. ,,Vooral over zaken die belangrijk zijn om te delen met wijk- en buurtbewoners en bij kunnen dragen aan de leefbaarheid", aldus Van Rijs.