Def Americans staat zaterdag 19 maart in Podium Boxtel. De Brabantse band brengt een muzikaal eerbetoon aan Johnny Cash en zal vooral veel oudere nummers van de Man in Black spelen.
Def Americans staat zaterdag 19 maart in Podium Boxtel. De Brabantse band brengt een muzikaal eerbetoon aan Johnny Cash en zal vooral veel oudere nummers van de Man in Black spelen. Foto: Marc Cleutjens

BRABANTSE ROCKERS IN PODIUM

Def Americans brengen Johnny Cash naar Boxtel

De bekende Brabantse band Def Americans staat zaterdag 19 maart op de planken in Podium Boxtel. De band brengt een ode aan Johnny Cash en zal verrassen met rockabilly, country ballads en klassiekers van Sun Records, allemaal gecomponeerd door de 'Man in Black'.

Als geen ander weet Def Americans meer dan vijftig jaar na de eerste hits van Johnny Cash de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse artiest verbluffend goed te raken. De songs die Cash zelf met zoveel liefde en overtuiging wist te brengen, worden nieuw leven ingeblazen tijdens een 'tribute' aan de in 2003 in Nashville overleden Amerikaanse artiest.

De voorstelling 'Boom chicka boom' refereert aan de kenmerkende sound van Johnny Cash' backing band, The Tennessee Three. Liefhebbers weten vaak al voordat de stem van de Man in Black te horen is dat het een nummer van de in 1932 in Arkansas geboren zanger is. Def Americans verkent in de voorstelling de muzikale roots van Johnny Cash.

KAARTVERKOOP

Kaartjes voor het optreden van Def Americans kosten 18,50 euro en zijn verkrijgbaar via www.podiumboxtel.nl en bij de verkooppunten Hebbes (Markt) en Jumbo (Oosterhof) in Boxtel en drogist Bewust Beter aan de Nieuwstraat in Liempde.