Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

BOXTELSE ZZP-BEMIDDELAAR VIERT VIJFTIENJARIG BESTAAN

Mekano Industrial slaat vleugels uit

MARC CLEUTJENS

Het gaat goed met Mekano Industrial. Het Boxtelse bedrijf dat deze week het vijftienjarig bestaan vierde en bemiddelt voor technisch geschoolde zzp'ers wil op korte termijn drie nieuwe vestigingen openen om zo de hele Nederlandse markt te bedienen. Ondernemer Jeroen van der Velden stond in 2001 aan de wieg van Mekano Industrial, compagnon Lars van Beek sloot zich in 2008 bij het bedrijf aan en samen bieden ze werk aan meer dan twintig medewerkers die zzp'ers aan opdrachten helpen.

Met een huizenhoge champagnefles, ballonnen en natuurlijk taart stond het team van Mekano Industrial dinsdagochtend even stil bij het bereiken van een nieuwe mijlpaal. Ook op de andere vestiging in Hendrik Ido Ambacht was even tijd voor een feestje. ,,Het is ons doel om snel een landelijke dekking te bereiken en in heel Nederland te gaan opereren als een intermediair tussen zzp'ers en grote ondernemingen", licht Van der Velden toe. ,,Vanuit Boxtel richten we ons op Zuid-Nederland, in Hendrik Ido Ambacht is het vizier gericht op de Randstad en bieden we veel werk aan in de haven van Rotterdam."

NIEUWE VESTIGINGEN

Door drie nieuwe vestigingen elders in Nederland te openen, wil Mekano Indus-

De Rots

VRIJDAG 4 MAART

Biljartvereniging De Rots        13.00

ZATERDAG 5 MAART

Rommelmarkt voor goede doelen         13.00

MAANDAG 7 MAART

SUB: yoga        09.00

AVO: knutselen        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

AVO: vrije tijd, spelletjes        13.30

Oircol        13.00

Tai Chi        19.30

Ledenavond Ons Ideaal        20.00

DINSDAG 8 MAART

AVO: gym voor ouderen        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

AVO: vrije tijd, spelletjes        13.30

Lezing Vrouwen Contact Boxtel        19.00

WOENSDAG 9 MAART

SUB: naailes        09.00

AVO: knutselen        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

AVO: vrije tijd, spelletjes        13.30

Bridgeclub De Rots        19.00

Mindfulness        19.00

Kinderkleding-/speelgoedmarkt        20.00

Vergadering Boxtel Vooruit         20.00

DONDERDAG 10 MAART

SUB: computercursus         09.00

AVO: knutselen        09.30

Biljartvereniging De Rots        13.00

AVO: vrije tijd, spelletjes        13.30

Quilten         13.30

Tai Chi         13.30

ZATERDAG 13 MAART

Dansen bij de Rots        20.00

trial inspelen op de sterk groeiende vraag naar technisch personeel. ,,We signaleren dat de zzp'er in de technische en industriële branche steeds meer een algemeen geaccepteerde arbeidskracht is, naast vaste medewerkers en flexkrachten", licht Van der Velden toe. ,,Om zzp'ers verder te ondersteunen, hebben we zelf de website www.zzperindetechniek.nl gemaakt om een antwoord te bieden op de grote vraag naar zelfstandig technisch personeel."

GEREEDSCHAPSKIST

Van der Velden begon vijftien jaar geleden als eenpitter en ging met zijn gereedschapskist op pad naar opdrachtgevers. Hij werkte in de machinebouw, kwam over de vloer bij productiebedrijven en was werkzaam in de installatietechniek. ,,In die jaren reisde ik de hele wereld over, van Korea en Taiwan tot Mexico en Maleisië. Ik ontdekte dat er bij veel bedrijven behoefte was aan een flexibele schil rondom een vast personeelsbestand en ging steeds vaker ook andere zzp'ers aan opdrachten helpen. Zo is Mekano Industrial ontstaan."

Van der Velden constateert met mede-eigenaar Van Beek dat de behoefte aan technisch gekwalificeerd personeel elk jaar stijgt. ,,De branche vergrijst en de jonge aanwas is gering. Dat betekent dat er voor ons een grote uitdaging ligt om zzp'ers aan werk te kunnen helpen." Mekano Industrial kan zzp'ers aan opdrachten helpen bij tal van industriële ondernemingen. In de haven van Rotterdam bieden containerterminals volop werk, in Zuid-Nederland is het Boxtelse bedrijf vooral thuis in de voedingsindustrie. ,,We gaan onze activiteiten verder uitbreiden door ook te bemiddelen voor zzp'ers in de informatietechnologie", vertelt Van der Velden.

SPA-FRANCORCHAMPS

Mekano Industrial heeft in een tijdsbestek van vijftien jaar een grote naam opgebouwd. Twee jaar geleden won het bedrijf aan de Staarten op bedrijventerrein Ladonk de titel ZZP'er van der jaar-award. Dit jaar won het de Staffing Award, een soortgelijke onderscheiding die aangeeft dat de onderneming haar mannetje staat op het vlak van bemiddeling voor zzp'ers.

De medewerkers van Mekano Industrial poseerden tijdens het bedrijfsfeestje deze week bij de Porsche die Van der Velden en Van Beek samen in de Verenigde Staten hebben gekocht en waarmee ze deelnemen aan racedagen op circuits als Zandvoort, Assen en zelfs Spa-Francorchamps in België. ,,De Porsche is niet alleen een mooie afleiding in ons drukke bestaan", lacht Van Beek. ,,We nemen ook graag medewerkers en klanten mee en bieden ze zo een leuk maar ook technisch getint dagje uit."

FOTO ONDER: Jeroen van der Velden en Lars van Beek poseren met hun medewerkers in het bedrijfspand van Mekano Industrial aan de Staarten in Boxtel. De Porsche wordt ingezet voor race-evenementen waar ook personeel en klanten welkom zijn. (Foto: Peter de Koning).