Afbeelding
Foto: Marc Cleutjens

ONTKNOPING NABIJ IN BOXTELSE TAFELTENNISCOMPETITIE

Dubbelslag voor Taverbo Sabo 3

De tafeltennissers van Taverbo Sabo 3 blijven op kampioenskoers. Maandagavond klopte de formatie concurrent Taverbo Sabo 1 met 7-3 en leed het team van grand café Rembrandt een nederlaag waardoor er nog maar één ploeg over blijft in de strijd om het kampioenschap in de Boxtelse Recreatieve Tafeltennis Competitie (BRTC).

Het was een heuse dubbelslag die Taverbo Sabo 3 maandagavond boekte in de tafeltennishal aan de Voetboog. Zelf won de ploeg van een grote concurrent terwijl Rembrandt vier punten inleverde. De topper tussen Taverbo Sabo 3 en Taverbo Sabo 1 werd op het scherpst van de snede gespeeld.

Aanvankelijk leek het er niet op dat de koploper zou winnen. Ronald van Dael van Taverbo Sabo 1 won van Uschi Meeuwis. Daan de Koning en Dave van Wijck trokken dit recht door een zege op Cees Hems en Hans van Haaren. Het dubbelspel en het daaropvolgende enkelspel, waarin Ronald van Dael van Dave van Wijck won, gingen naar Taverbo Sabo 1. Maar Taverbo Sabo 3 liet het er niet bij zitten en boog een 3-2 achterstand snel om in een voorsprong en gaf in de laatste vijf partijen geen punt meer af.

Man van de wedstrijd was Daan de Koning van Taverbo Sabo 3 die zich niet van zijn stuk liet brengen en zijn drie enkelspelen won.

Rembrandt kon de wedstrijd tegen het laaggeklasseerde team van De Firma Fotografie maar ternauwernood in winst omzetten omdat Henk en Nick van de Laak en Stef Schellekens fel tegenstand boden. Uiteindelijk werd het 6-4 voor Rembrandt dat daarmee de kansen op het kampioenschap heeft verspeeld.

RODE LANTAARN

Voor de plaatsen onderaan de ranglijst stond de wedstrijd tussen rode lantaarndrager Bat Boys en het team van De Dommel op het programma. Door de puntenwinst van De Firma Fotografie was het voor beide teams zaak om tenminste vier punten te behalen. Het bleef tot de achtste partij een gelijkopgaande wedstrijd. Paul Kuijs en Mari Karssemakers van Bat Boys wonnen elk twee enkelspelen en hier konden Ad van Lier en Ad de Man elk slechts één punt tegenover stellen. Het derde punt kwam uit het dubbelspel dat door Wim Jansen en Ad van Lier voor De Dommel naar zich toetrokken. De laatste drie partijen moesten de beslissing brengen. Dit viel uit in het voordeel van De Dommel die deze partijen in winst om wist te zetten.

In het duel tussen Taverbo Sabo 2 en Taverbo Sabo 4 ging het om de beste positie achter de top vier. Ook in deze wedstrijd was sprake van een gelijkopgaande strijd die uiteindelijk met 6-4 in het voordeel van Taverbo Sabo 2 uitviel.

Uitslagen maandag 29 februari

De Dommel - Bat Boys        6-4

Firma Fotografie - Rembrandt        4-6

Taverbo Sabo 3 - Taverbo Sabo 1        7-3

Taverbo Sabo 4 - Taverbo Sabo 2        4-6

FOTO BOVEN: Beeld van het duel tussen Dave van Wijck (rechts) en Hans van Haaren. (Foto: Peter de Koning).


RUGBYERS WINNEN VAN AARTSRIVAAL THE DUKES

Zwaarbevochten zege Ducks/Oysters

Het combinatieteam van Ducks en Oysters uit Boxtel en Oisterwijk heeft zaterdag een kleine overwinning geboekt op The Dukes uit 's-Hertogenbosch. De aartsrivaal uit de Brabantse hoofdstad werd door de rugbycombinatie met 17-15 geklopt.

In de derby werd met volledige inzet gestreden om de punten. Jammer genoeg was een aantal pittige blessures te noteren, ondanks het sportieve karakter van de altijd beladen wedstrijd. De spelers van Ducks en Oysters kregen het voor elkaar om telkens een nipte voorsprong te behouden. Ondanks de sterke scrum van The Dukes – de ploeg kon meer gewicht in de strijd gooien – leverde dit voor de gasten geen extra scoringskansen op. Ducks/Oysters kreeg regelmatig lucht door het aanvallende rugby van de tegenstander te ontwijken via een lijnspel. Uiteindelijk sleepten de mannen uit Boxtel en Oisterwijk de eindzege binnen en werd de derde plaats op de ranglijst veiliggesteld.

REVANCHE

Duckes Legends namen in Nijmegen revanche voor de eerder geleden thuisnederlaag. Wasps moest met 7-19 het onderspit delven. De formatie bezet hierdoor de derde plaats in de vierde klasse.

Uitslagen zaterdag 27 februari

Vet.: Oysters – Ducks        7-33

Sen: Oysters/Ducks 1 – The Dukes        17-15

Uitslagen zondag 28 februari

Sen: Wasps - Duckes Legends        7-19

Programma zaterdag 5 maart

TBM: toernooi Oemoemenoe        vertr 07.30

Cubs: DIOK - Oysters/Ducks        13.00

Programma zondag 6 maart

Sen 1: Wageningen - Oysters/Ducks        14.30

Sen 2: Duckes Legends – Octopus        11.00


INSCHRIJVING JEUGDTOERNOOI GESTART

Tennisclub LTV Munsel houdt achttiende Scharreltoernooi

De Boxtelse tennisvereniging LTV Munsel heeft de inschrijving geopend voor de achttiende editie van het Rabobank Scharreltoernooi. Op de tennisbanen in het sportpark aan de Voetboog in Boxtel wordt van 28 maart tot 3 april een open toernooi gehouden voor jeugdleden van alle tennisclubs die zijn aangesloten bij de KNLTB.

Tijdens het Scharreltoernooi worden wedstrijden gespeeld in drie categorieën: 11-12 jaar, 11 tot en met 14 jaar en 11 tot en met 17 jaar. Zowel enkelspel als dubbelspel staan op het programma. Daarnaast is er voor deelnemers de mogelijkheid om te spelen in de categorie Tenniskids Groen.

zachtere bal

Deze categorie is volgens de organisatie bedoeld voor kinderen van 10 tot en met 12 jaar die op een groot veld kunnen spelen, maar met een zachtere bal tennissen. Ook voor dit onderdeel kan men zich inschrijven voor het enkelspel en het dubbelspel. Men mag aan maximaal twee onderdelen meedoen.

Inschrijven kan uitsluitend via de website www.toernooi.nl; de inschrijving sluit zaterdag 12 maart. Voor meer informatie kunnen belangstellenden mailen naar de organisatiecommissie: rabo.scharreltoernooi@gmail.com.

ROOD EN ORANJE

LTV Munsel houdt zaterdag 2 april een tennisevenement voor de jongste jeugd die uitkomt in de rubrieken Tenniskids Rood (6 tot en met 9 jaar) en Tenniskids Oranje (8 tot en met 11 jaar). Het Rood-toernooi wordt op een miniveld gespeeld en hierin kan alleen voor het enkelspel worden ingeschreven. Tijdens het Oranje-toernooi, dat gespeeld wordt op driekwart tennisbaan, kan men ook alleen maar uitkomen in het enkelspel.

Inschrijven kan uitsluitend via de website www.tenniskids.toernooi.nl, de inschrijving sluit zaterdag 26 maart. Meer informatie: tenniskids.scharreltoernooi@gmail.com.