'Van Stekelenburg' wordt
bloemenshop Janneke

De bloemenzaak van Albert en Inge van Stekelenburg aan de Breukelsestraat wordt voortgezet door Janneke Dankers. Als startend ondernemer borduurt de 25-jarige Boxtelse voort op het concept van Van Stekelenburg. ,,Mensen kunnen hier net als voorheen binnenlopen voor een leuk boeketje of plantje tegen een voordelige prijs."

Bloemenshop Janneke past volgens Dankers in het rijtje prijsvechters dat Boxtel al rijk is. ,,Net als in winkels zoals Aldi, Lidl, Zeeman en Action kunnen mensen hier terecht voor artikelen met een kleine prijs. Ik richt me niet op het luxe segment en wil het voordeel halen uit de massa. Ik ga dan ook zelf naar de veiling om in te kopen. Ik beschik hier over een grote koelcel waar de bloemen lang goed blijven." De bloemenwereld is relatief nieuw voor Dankers, die zich verzekerd heeft van de medewerking van een gediplomeerd bloemenbindster. ,,Klanten kunnen hier straks voor al hun wensen terecht."

,,In september vroeg Albert of ik de zaak wilde overnemen. Hij heeft vier winkels en de logistiek die daarbij komt kijken, werd hem wat te veel. Sindsdien heb ik regelmatig meegeholpen in de winkel om ervaring op te doen. Gelukkig gaat mijn moeder Ineke meehelpen; zij heeft al jaren meegewerkt in een winkel van Albert en Inge. Daarnaast komt ook een tante meehelpen. Dus dat moet goed komen", glundert de Boxtelse.

Werkzaam als commercieel medewerker binnen- en buitendienst had Janneke Dankers nooit gedacht om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. ,,Maar nu deze prachtige kans zich aandient, grijp ik die met beide handen aan. Het wordt hard en lang werken, maar daar schrik ik niet voor terug.

De vraag om de winkel over te nemen kwam onverwacht, maar wel op het goede moment. ,,Het contract bij mijn werkgever werd niet verlengd. Eigenlijk wilden Albert en Inge de winkel in januari al overdragen, maar ik had net gepland om twee maanden te gaan backpacken in Australiƫ. Daar ben ik in december en januari geweest. In februari heb ik samen met mama op vrijdag en zaterdag hier de winkel 'gedraaid' en sinds deze week is de zaak van mij." Broer Bart, die als zelfstandig timmerman werkzaam is, maakt het winkelinterieur.

Vrijdag 11 maart is de feestelijke opening van bloemenshop Janneke. De winkel is van dinsdag tot en met zaterdag geopend.