OUDEREN DOEN TESTS BIJ 040FIT!

Fitheidstraining voor 60-plussers in Boxtel

Ouderen van 60 jaar en ouder zijn de komende periode welkom bij 040FIT! aan de Fellenoord in Boxtel. Daar kunnen ze meedoen aan een speciale fitheidstraining die volgens vestigingsmanager Ralph Zomer na vijf weken inzicht geeft in de conditie.

Steeds meer ouderen doen aan sport en willen weten hoe gezond en actief ze zijn. In Boxtel bestaat al meer dan tien jaar het GALM-project dat ouderen ook op hoge leeftijd in de gelegenheid stelt in sportcomplex De Braken wekelijks op eigen niveau te sporten of spelletjes te doen. Hieraan doen momenteel meer dan honderden 70 en 80-plussers mee.

Fitnessbedrijf 040FIT! dat vorig jaar opende aan de Fellenoord, heeft een programma ontwikkeld voor 60-plussers die welkom zijn hun eigen conditie te testen. Volgens vestigingsmanager Zomer kan dat in een tijdsbestek van vijf weken, waarin onder meer een begin- en eindtest worden gehouden, een trainingsschema wordt opgesteld en ook voedingstips worden gegeven.

Binnen 040FIT! wordt tijdens deze periode veel aandacht besteed aan allerlei tests. ,,Mensen die ervoor kiezen om hun fitheid te laten meten, krijgen na de eerste meting informatie over gewicht, vetpercentage en spiermassa. Vervolgens gaan ze met de persoonlijke schema's aan de slag en is het bedoeling dat na vijf weken al resultaat te zien is."

60-plussers die belangstelling hebben voor dit initiatief van 040FIT!, kunnen zich hiervoor aanmelden bij de vestiging in Boxtel. Dat kan telefonisch via nummer (0411) 60 81 99. Vervolgens wordt een afspraak gemaakt voor een intakegesprek.


Ledenvergadering

Boxtelse Sportraad

in Liempde

De Boxtelse Sportraad houdt maandag 7 maart de jaarlijkse algemene ledenvergadering. De bijeenkomst in de accommodatie van handboogschutterij L'Union aan de Heidezoom in Liempde gaat om 20.00 uur van start.

Na een gezamenlijk overleg met alle sportverenigingen verzorgt de wethouder van sportzaken, Herman van Wanrooij een korte toelichting over de stand van zaken van het accommodatie-, subsidie- en algemeen sportbeleid van de gemeente Boxtel.

Onder meer de procedure rondom de nieuwe sportnota komt aan bod. De bijeenkomst in Liempde duurt tot omstreeks 22.00 uur.