Tijdens NLdoet kunnen mensen op allerlei plekken de handen uit de mouwen steken...
Tijdens NLdoet kunnen mensen op allerlei plekken de handen uit de mouwen steken... Foto: Annelieke van der Linden

klussen in boxtel, liempde en gemonde

Handen uit de mouwen tijdens NL Doet

De veertiende editie van NLdoet, waarbij mensen hun handen uit de mouwen steken voor allerlei organisaties, vindt dit jaar plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart. Via de website van het Oranje Fonds zijn al ruim achtduizend klussen aangemeld. Ook in Boxtel kunnen vrijwilligers op verschillende plekken een dagje meehelpen.

Het Oranje Fonds wil met NLdoet laten zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Ook laat de actie zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

In Boxtel, Liempde en Gemonde vinden de NLdoet-activiteiten op zaterdag 12 maart plaats. Zo worden mensen gezocht voor een opknapdag in de Geitenwei in Selissenwal, van 10.00 tot 15.00 uur. Ook buurtkamer Forofiet aan het Ronduutje in Boxtel houdt een doedag, waarbij vrijwilligers van 12.00 tot 16.00 uur welkom zijn om samen allerlei klusjes te verrichten, zoals de tuin opknappen en de buurtkamer opruimen.

Boxtel's Harmonie houdt van 08.00 tot 17.00 uur een werkdag in het nieuwe Muziekhuis aan de Passage Riche. De stichting Licht op groen voor kwetsbaarheid in Liempde zoekt vrijwilligers die van 09.30 tot 17.00 uur tijd hebben om een kippenhok en -ren te realiseren. Het bouwwerk is bedoeld voor de binnentuin bij seniorenwoningen en een woonvorm voor mensen met een verstandelijke beperking aan Den Dries in Liempde.

In Gemonde wordt het volledige buitenterrein van de gilde-accommodatie Datmunda aan de Kaal Hoefsteeg opgeknapt. Vrijwilligers die een steentje willen bijdragen, zijn van 08.30 tot 17.00 uur welkom.

Een overzicht van alle klussen is te vinden op www.nldoet.nl. Daar kunnen vrijwilligers zich ook aanmelden voor de verschillende werkzaamheden.


Eetbaar Boxtel

Vorig jaar vond de eerste editie van Buurtplantdag plaats, waarbij inwoners een verzoek indienden bij de gemeente voor openbaar groen in de buurt. Ook dit jaar worden struiken geplant op diverse plekken in Boxtel, zoals Oost en Hoogheem. De planten worden zaterdag 5 maart tussen 09.30 en 10.30 uur uitgedeeld bij De Kleine Aarde.