Rudi van Gemert probeert koppend te scoren voor Essche Boys. De Esschenaren wonnen thuis met 1-0 van de studenten van Pusphaira uit Eindhoven. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

NIPTE OVERWINNING OP STUDENTEN PUSPHAIRA

Essche Boys bezig aan prima reeks

Studentenvereniging Pusphaira uit Eindhoven was zondag te gast in sportpark 't Wtje van Essche Boys. Wederom een laaggeklasseerde tegenstander voor de thuisploeg. Vorige week werd nog een doelpuntrijke overwinning geboekt, zondag ging het een stuk moeizamer. Uiteindelijk werd de wedstrijd beslist door een penalty van Quint den Ouden.

Essche Boys had hetzelfde strijdplan als vorige week: de tegenstander proberen snel onder druk te zetten om een voorsprong te forceren. Echter, de eerste kansen waren voor de gasten uit Eindhoven. Na vijf minuten kon, na gerommel in de zestien, een schot ternauwernood tot corner worden verwerkt door Marco den Ouden. Twee minuten later kreeg Pusphaira opnieuw een kans, maar het schot zeilde voorlangs het doel.

RODE KAART

Na deze kansen kreeg de thuisploeg meer grip op de wedstrijd, het meeste gevaar werd gesticht uit vrije trappen maar dat leidde niet tot doelpunten. In de 20e minuut was er uit het niets tumult op het veld. De spits van Pusphaira moest het veld verlaten met een rode kaart vanwege natrappen. Van een overwicht was nauwelijks sprake, de Essche ploeg was veel te slordig in de passing waardoor er nauwelijks kansen gecreëerd werden.

Essche Boys kreeg een tegenvaller te verwerken omdat Pim Laansma het veld geblesseerd moest verlaten. Jens Rutten was zijn vervanger en deed dat met verve. Het duurde tot de 42e minuut voor de ban werd gebroken. Marco den Ouden ging op snelheid het zestienmetergebied binnen en werd neergehaald. Quint den Ouden schoot de penalty onberispelijk binnen. Drie minuten later werd Marco den Ouden door een steekpass van Quint den Ouden alleen voor de keeper gezet, maar schoof hij de bal voorlangs het doel.

OP DE LAT

Na de rust werd het spel er niet beter op. Hoewel de thuisploeg verdedigend nauwelijks in de problemen kwam, werd er ook in de tweede helft aanvallend niet veel gecreëerd. Het eerste noemenswaardige moment kwam op naam van Robin van Beek. In de 65e minuut poeierde hij na een goede individuele actie de bal op de lat. Een aantal minuten later werd de bal, rond twintig meter van het doel, ontfutseld van de verdediger van Pusphaira. Yannic van Gerven kon hierdoor alleen richting de keeper, maar zijn schot kon nog net geblokt worden door een van de Eindhovense verdedigers.

Na 93 minuten klonk het eindsignaal en kon Essche Boys wederom drie punten bijschrijven. De ploeg is bezig aan een prima reeks en boekte negen punten uit vier wedstrijden. Zondag 6 maart volgt een nieuwe uitdaging: de uitwedstrijd tegen kampioenskandidaat Taxandria in Oisterwijk.