Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

Haken en breien met 'o-maatjes' in MuBo

In samenwerking met het bedrijf Boxtelse bedrijf 'O-maatje' start museum MuBo een aantal workshops over haken en breien. Oma's en andere maatjes leren kinderen en volwassenen op creatieve en ontspannen wijze deze vormen van handvaardigheid. De workshops vinden plaats op 22 en 30 maart en 2 april.

Haken en breien is weer helemaal hip en is zelfs heel meditatief voor mensen. Haken en breien zijn fijne moment om even tot rust te komen, voor jong én oud. Er staan drie workshops op het programma voor mensen die graag iets voor zichzelf willen maken.

O-maatje, het bedrijf van Franka van der Steen, verkoopt duurzame kinderaccessoires. Deze worden gemaakt door oma's of maatjes die met liefde haken en breien. Zij geven de workshops en nemen de tijd om hippe cols, mutsen en sjaals voor kinderen te maken en helpen deelnemers tijdens de workshops in MuBo met het maken van een eigen pronkstuk.

Dinsdag 22 maart kunnen deelnemers van 09.30 tot 12.30 uur een eigen 'newborn

mutsje' maken voor baby's. De kosten bedragen 25 euro persoon, inclusief een set naalden, een bol biologische garen en koffie of thee met iets lekkers. Woensdag 30 maart wordt van 14.00 tot 16.00 uur een workshop haken en breien voor kinderen vanaf acht jaar oud georganiseerd. Zij kunnen onder meer een eigen telefoonhoesje, knuffeltje, deurstopper of colletje maken. De kosten bedragen 15 euro, inclusief setje naalden en bol garen en glaasje fris.

Volwassenen kunnen op zaterdag 2 april van 10.00 tot 13.00 uur terecht in MuBo voor een workshop haken en breien. Zij krijgen gelegenheid een eigen sjaal, col, muts of omslagdoek te maken.

Aanmelden voor de verschillende workshops is tot een week voor aanvang mogelijk via e-mailadres info@o-maatje.nl of via telefoonnummer (0411) 68 60 09. Er is plek voor maximaal twintig personen, de workshop gaat door bij minimaal acht personen.

FOTO ONDER: Franka van der Steen (links) richtte het bedrijf O-maatjes op. (Archieffoto: Albert Stolwijk).