WILLEM VAN DE KERKHOF SPEELT TWEEHONDERDSTE DUEL

Afstraffing voor ODC in Molenwijk

ODC is zondag in een aardig bevolkt sportpark Molenwijk hard onderuit gegaan tegen Best Vooruit. Bij rust stonden de tricolores nog met 1-0 voor door een rake kopbal van Willem van de Kerkhof. Na rust zakte het bij ODC als een kaartenhuis in elkaar en werd het 1-4.

Voorafgaand aan de wedstrijd namen beide ploegen één minuut stilte in acht ter nagedachtenis aan Wim van Oers. De directeur-grootaandeelhouder van Van Oers Groep in Boxtel, was een van de belangrijke sponsors van ODC en overleed vrijdag onverwacht.

Voor de tweede week op rij speelde ODC een thuiswedstrijd in sportpark Molenwijk, dit keer tegen buurman Best Vooruit. Op papier zou ODC deze wedstrijd moeten kunnen winnen tegen de nummer voorlaatst op de ranglijst. Maar het waren de gasten die het beste aan de wedstrijd begonnen. Al in de eerste minuut verscheen Brian van Schijndel vrij voor het Boxtelse doel maar was doelman Coen Hermans ter plekke om het gevaar te bedwingen.

In de minuten daarna kregen de bezoekers nog een paar goede mogelijkheden. ODC kon daar weinig tegenover stellen. De passing was vaak onzuiver waardoor er veel balverlies werd geleden. De eerste de beste kans ontstond na een standaardsituatie en toen was het ook meteen raak. Bij een corner vanaf rechts van Rob Scholten, kopte jubilaris Van de Kerkhof - hij speelde zijn tweehonderdste wedstrijd voor ODC 1 - de bal tegen de touwen.

Na de thee kantelde de wedstrijd volledig. Dat begon in de 48e minuut toen doelman Hermans een vrije trap van Bram Toebes niet onder controle kon krijgen en Kenneth van der Wiel van dichtbij de gelijkmaker binnen kon schieten. ODC was vervolgens volledig de kluts kwijt en dat werd door de gasten genadeloos afgestraft. In de 56e minuut was Reandell Bijlhout net over de middenlijn de Boxtelse defensie te slim af waarna hij Hermans uitkapte en de 1-2 binnenschoot. Tien minuten later stond het 1-3 toen een van richting veranderde vrije trap van Ronald de Koning zomaar in het ODC-doel rolde.

Daarmee was het leed nog niet geleden want ruim een kwartier voor tijd wist invaller Gijs Hendriksen namens Best Vooruit voor de vierde keer het net te vinden. Ondanks het verlies staan de tricolores nog steeds op de achtste plaats. Zondag 6 maart gaat de ploeg op bezoek bij RKVV Erp.

ODC 1 - Best Vooruit 1        1-4
ODC 3 - ODC 2        3-2