De mannen van MEP oefenden zondag tegen hockeyclub Uden. Verdediger Floris Verheyen verovert de bal. (Foto: Hans Verberk).
De mannen van MEP oefenden zondag tegen hockeyclub Uden. Verdediger Floris Verheyen verovert de bal. (Foto: Hans Verberk). Foto: Hans Verberk

Vlaggenteams MEP hervatten competitie in eigen huis

Na een lange winterstop spelen de hockeyteams van MEP zondag 6 maart hun eerste competitiewedstrijden in 2016. De mannen en vrouwen van MEP overwinterden in de zaalcompetitie, maar de prioriteit ligt duidelijk op het veld. Beide vlaggenteams gaan voor de play-off wedstrijden.

De vrouwen lijken het meest kansrijk. Met Helmond hebben de MEP-hockeysters een bres geslagen ten opzichte van de andere teams. Helmond staat één punt boven de Boxtelse ploeg, maar moet nog naar Molenwijk komen.

Coach Inge Poelmans is iemand die van wedstrijd tot wedstrijd denkt, dus haar focus ligt op de wedstrijd die aanstaande zondag op het programma staat. Dan komt Concordia uit Roermond naar Boxtel. Dat is een fysiek sterke ploeg waartegen MEP het altijd moeilijk heeft. Een mooie opwarmer dus. Afslag in sportpark Molenwijk om 12.45 uur.

Voor de mannen van MEP wordt het een moeilijker verhaal. Zij staan respectievelijk negen en zes punten achter op de nummers een en twee, Venlo en Oss. Daar komt bij dat ook Helmond en Berkel-Enschot nog boven de Boxtelaren staan. Hoopgevend is natuurlijk de klinkende overwinning op koploper Venlo, voor de winterstop.

Als die vorm wordt doorgetrokken, zijn er nog kansen. Vooral omdat zowel Oss als Helmond nog naar Boxtel komen. Voorts is vermeldenswaard dat de keepers weer blessurevrij zijn. Ook de mannen starten tegen Concordia uit Roermond. Afslag in Molenwijk om 14.45 uur.

De tweede competitiehelft omvat voor de hockeyers van MEP negen wedstrijdronden. De laatste duels worden op zondag 8 mei gespeeld.

FOTO BOVEN: De mannen van MEP oefenden zondag tegen hockeyclub Uden. Verdediger Floris Verheyen verovert de bal. (Foto: Hans Verberk).


Liempde te sterk voor biljarters

Libreteam 't Ivoor lijdt gevoelige nederlaag

Ondanks de prima prestatie van Theo Verhagen, hij won met een moyenne van 14,50, leed het eerste libreteam van de Boxtels biljartvereniging 't Ivoor een gevoelige nederlaag tegen Het Wapen van Liempde. Don van der Wiel en Chris Fasseur waren niet opgewassen tegen hun tegenstanders uit het nabijgelegen dorp.

Het tweede team moest ook buigen. Hier won Emanuel Coort als enige voor 't Ivoor. Ad van Os en Henk van Boxmeer verloren hun partij. De derde Ivoorploeg speelde een verdienstelijke remise tegen het hoger geplaatste team uit Heeswijk. Theo van Dongen won zijn partij, Gerard de Beer en Math Hendriks moesten genoegen nemen met acht punten.

Bij het driebanden groot ligt het eerste team op ramkoers. Naaste concurrent BV De Hazelaar 2 werd vermorzeld. De uitslag van 30-12 spreekt boekdelen. Leo van der Westelaken, Bernhard Legierse en Louis van der Meijden wonnen met ruim verschil hun partijen waarbij laatstgenoemde een moyenne speelde van maar liefst 1,129. Daarmee werd de kleine achterstand op de ranglijst omgezet in een riante voorsprong.


Bij de recreanten neemt het eerste team een steeds grotere voorsprong op de ranglijst. Er werd deze week remise gespeeld. Henk van Boxmeer en Theo Verhagen wonnen hun partij, Toon Bevers en Jacques van Loon kwamen net te kort. Ook het tweede team speelde gelijk. Han de Vocht en Frans Klein waren de winnaars, terwijl Wim Bekkers en Jan Meeuwis punten lieten liggen. De derde ploeg was volslagen kansloos en verloor de ontmoeting met DOS 1. Frans Maas redde met een gewonnen partij de eer voor dit team. Bij het driebanden in de categorie klein speelden twee teams van 't Ivoor tegen elkaar: team 4 legde het af tegen team 6. Theo van Dongen en André Vissers haalden de tien punten binnen voor de vierde biljartploeg. Jan Tils kon als enige wat terug doen. Het vijfde team speelde deze week twee wedstrijden; beide gingen verloren, Fouad Hasbani, Piet van Gendt en Jos Hoffmans konden geen potten breken.

Uitslagen afgelopen week

LIBRE

't Ivoor 1 - Wapen v. Liempde 1        21-28

't Ivoor 2 - Asperia 4        25-27

't Ivoor 3 - Asperia 2        26-26

3-BANDEN GROOT

't Ivoor 1 - De Hazelaar 2        30-12

3-BANDEN KLEIN

De Piepers 4 - 't Ivoor 5        26-24

't Ivoor 5 - Pas Buiten 1        19.30

't Ivoor 6 - 't Ivoor 4        28-23

RECREANTEN LIBRE

De Hazelaar 3 - 't Ivoor 1        36-36

Triangel 2 - 't Ivoor 2        34-34

't Ivoor 3 - DOS 1        28-37

Programma maandag 7 maart

Recr: 't Ivoor 3 - De Hazelaar 1        13.00

3-banden kl: De Piepers 4 - 't Ivoor 4        13.00

Programma dinsdag 8 maart

C1: 't Ivoor 1 - Haarsteeg 1        19.30

C2/3: 't Ivoor 3 - De Helftheuvel 2        20.00

Programma woensdag 9 maart

C2/2: 't Ivoor 2 - Krijt op Tijd        20.00

Programma donderdag 10 maart

3-banden kl: 't Ivoor 5 - NAL 8        13.00

3-banden kl: 't Ivoor 6 - NAL 6        13.00


Seniorenbiljart

Uitslagen afgelopen week

Ons Genoegen - Kloosterboys        34-34

't Pommeransje - Ons Vertier        31-35

't Krijtje - Le Carambole        36-34

De Poedelaars - De Prutsers        36-36

Samen Sterk - De Stapelaars        27-38

De Treffers - Dè Zie'k Wel Zitte        30-40

Unie Boys - De Fetsers        28-33