Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

BENJAMIN BEURS IN KINDERDAGVERBLIJF DOMINO

'Mét kind gaat een nieuwe wereld open'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

In eerste instantie hadden Mirjam Maat van de gelijknamige massagepraktijk, Karin de Puit (Yoga Imma) en draagdoekconsulent Rachel Verweij (Hechte Band) een middag met workshops in gedachten toen ze met elkaar in gesprek raakten. Dat hun plannen uitgroeiden tot Benjamin Beurs Boxtel, een evenement met achttien deelnemende bedrijven, hadden de organisatoren vooraf niet kunnen vermoeden. De beurs, bedoeld voor aanstaande en kersverse ouders, vindt op zaterdag 5 maart plaats in kinderdagverblijf Domino op Hoogheem in Boxtel.

,,Rachel en ik ontmoetten elkaar in bibliotheek De Meierij, waar ik een presentatie verzorgde over babymassage. We hadden al snel een klik en kwamen op het idee een middag te organiseren waar bezoekers informatie konden krijgen over onze bedrijven", vertelt Mirjam.

Al snel raakte Karin, de yogajuf van Mirjam die zwangerschaps- en postnatale yoga geeft, bij het idee betrokken. ,,We omarmen met z'n drieën dezelfde doelgroep: aanstaande en jonge ouders", aldus Karin. Rachel voegt toe: ,,Als je zwanger bent van je eerste kind, gaat er een nieuwe wereld voor je open. Ik krijg veel mensen in mijn praktijk die net hun tweede of derde kind hebben gekregen en aangeven dat ze liever eerder van de draagdoeken hadden geweten. Ook Mirjam en Karin maken het regelmatig mee dat mensen niet weten wat er allemaal mogelijk is als ze zwanger zijn of net ouder zijn geworden. Dat bracht ons op het idee om het aanbod te bundelen op een evenement."

Door hun eigen bedrijven in Boxtel (Hechte Band), Liempde (Yoga Imma) en Lennisheuvel (massagepraktijk Mirjam Maat) hebben de organisatoren een behoorlijk netwerk opgebouwd. ,,Veel bedrijven waren enthousiast over ons evenement, waardoor we nu zelfs een wachtlijst hebben", vertelt Mirjam. Achttien organisaties presenteren zich op de Benjamin Beurs Boxtel, bovendien wordt het evenement ondersteund door de verloskundige centra Midden Brabant en Fellenoord.

domino

Tijdens de beurs wordt onder meer informatie verstrekt over bekken- en rugklachten, belly paint en osteopathie, wasbare luiers, contact met je ongeboren kind, babyfotografie en nog veel meer. Ook is er tweedehands kinderkleding te koop. ,,We zetten een speciale route uit door Domino, waardoor bezoekers langs alle kraampjes komen', zegt Karin. Ook de locatie was een bewuste keuze. ,,Het kinderdagverblijf past bij de uitgangspunten van ons evenement. Zo vinden we gezonde voeding erg belangrijk, dat wordt bij Domino ook uitgedragen."

Ook kinderen zijn welkom tijdens de Benjamin Beurs; voor hen organiseert Domino een creatief atelier. Een biologische kok verzorgt een lunch voor een klein prijsje en er zijn verschillende demonstraties, onder meer in belly paint en draagdoeken. Bovendien maken alle bezoekers kans op prijzen, zoals een gratis zwangerschapsmassage of yogales.

Bezoekers zijn welkom tussen 10.00 en 14.30 uur. Karin: ,,In deze tijd, waarin we meer hollen dan stilstaan, hopen we mensen we mensen vooral duidelijk te maken dat ze bewust moeten genieten van de periode van de zwangerschap, maar ook ná de bevalling. Daarnaast is er zóveel mogelijk, daarmee kan iedereen op ons evenement kennismaken." Het trio is benieuwd of het evenement aanslaat. Mirjam en Rachel: ,,Dat weet je natuurlijk nooit, maar we denken wel dat er behoefte aan is. Mocht het een succes worden, dan staan we open voor een tweede editie."

FOTO BOVEN: Mirjam Maat, Karin de Puit en Rachel Verweij (v.l.n.r.) organiseren zaterdag de Benjamin Beurs Boxtel in kinderdagverblijf Domino op Hoogheem. (Foto: Annelieke van der Linden).

Boxtel

Tweedehands markt

De opbrengst van de tweedehands markt die maandelijks op zaterdagmiddag wordt gehouden in gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat komt steevast ten goede aan lokale goede doelen. Oók op zaterdag 5 maart. Bezoekers betalen één euro entreegeld; kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen. De markt duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Wie een verkooptafel wil huren, betaalt drie euro; een plekje reserveren is mogelijk via telefoonnummer (0411) 68 36 75 of 60 10 36.