Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

114e vestiging op=op voordeelshop ruim een maand open

'Boxtel bekend maken met Op=Op'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

,,Na afloop van iedere werkdag zorgen we dat alle producten weer strak in de schappen staan", aldus filiaalmanager Maarten Sanders van Op=Op Voordeelshop aan de Rechterstraat, terwijl hij constant rondkijkt in de winkel en een pak keukenrol rechtzet. ,,Klantvriendelijkheid en een nette winkel: dat zijn belangrijke uitgangspunten voor ons." Momenteel worden wekelijks nieuwe vestigingen van de drogisterij geopend in Nederland. Boxtel was nummer 114.

Slechts één keer was Sanders in het centrum van Boxtel te vinden voordat hij er vijf weken geleden aan de slag ging als filiaalmanager. ,,Dat is inmiddels al twintig jaar geleden. Ik kreeg de schoolopdracht een minionderneming te starten en stond op de kerstmarkt", lacht de vrolijke Eindhovenaar. Hij maakte tweeënhalf jaar geleden voor het eerst kennis met Op=Op Voordeelshop, toen hij filiaalmanager werd van een nieuwe vestiging van de drogisterij in winkelcentrum Woensel. ,,Samen met het personeel maakten we toen langzaam kennis met de formule. Wat dat betreft was de start in Boxtel voor mij prettig: ik ken de formule nu als geen ander."

De ervaring die Sanders opbouwde in Woensel, zorgde ervoor dat hij gevraagd


Open Coffee
Groene Woud
bij Mariëndael

De maandelijkse netwerkbijeenkomst onder de titel Open Coffee 't Groene Woud vindt woensdag 9 maart plaats bij multifunctioneel centrum Mariëndaal aan de Laan van Henkenshage 2 in Sint-Oedenrode.

Belangstellenden zijn daar tussen 09.00 en 11.00 uur welkom om met elkaar in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en elkaar te inspireren. Er zijn geen kosten aan de Open Coffee verbonden, deelnemers betalen hun eigen consumpties.

werd om filiaalmanager te worden in Boxtel. ,,Constant komen er nieuwe vestigingen bij, zo wordt momenteel personeel gezocht voor Asten en Someren. De landkaart wordt steeds roder", grinnikt Sanders als hij wijst naar de rode kleur in het logo van Op=Op Voordeelshop. Het leek me een mooie uitdaging om in Boxtel aan de gang te gaan." Zijn eerste indruk van de gemeente is goed. ,,Een gezellig dorp, veel klanten zijn in voor een praatje. Bovendien merk ik dat we hier met een gevarieerde doelgroep te maken hebben: van studenten tot volwassenen."

De leegstand, met name in de Stationsstraat, baart hem wel wat zorgen. ,,Al zie je dat helaas bijna alle steden hiermee te maken hebben. Belangrijk is dan ook dat ondernemers zoveel mogelijk de krachten bundelen. Samen opengaan op koopzondagen en samen deelnemen aan evenementen bijvoorbeeld. De eerste weken heb ik vooral gebruikt om de winkel zo goed mogelijk op orde te krijgen. De komende tijd wil ik zoveel mogelijk kennismaken met de verschillende ondernemers. In Woensel had ik een netwerk ontwikkeld, dat wil ik hier ook proberen. Bovendien is het belangrijk om klanten zoveel mogelijk te bekend maken met Op=Op Voordeelshop. Dat houdt in dat ik negentig procent van de tijd in de winkel sta. Achter de computer wordt het geld niet verdiend, dat gebeurt op de werkvloer."

groot goed

Sanders merkt dat veel mensen uit Boxtel de keten, die in 2009 door Vincent Alkema en Jos Venema werd overgenomen, nog moeten leren kennen. ,,In Noord-Brabant zitten nog niet veel vestigingen." Op=Op Voordeelshop verkoopt onder meer drogisterijartikelen en wasmiddelen voor een lage prijs. ,,Bovendien worden de producten per stuk goedkoper als je er meerdere tegelijk aanschaft. Daarnaast kun je ook andere spullen met elkaar combineren voor een lagere prijs." Naast de goedkopere A-merken noemt Sanders klantvriendelijkheid als 'groot goed'. ,,We vinden het belangrijk om mensen zo goed mogelijk te helpen. Ook luisteren we goed naar de vraag van mensen. Zo kregen we al meerdere malen de vraag of wij ook Dasty ontvetter verkochten. Inmiddels heb ik een paar dozen besteld." Tenslotte wordt bij Op=Op Voordeelshop ook veel aandacht besteed aan de inrichting van de winkel. ,,De producten staan netjes uitgestald en we vinden brede gangen belangrijk, zodat ook mensen met scootmobiels en rolstoelen hun weg vinden in de winkel."

De klanten leren kennen en de winkel telkens weer een stukje op orde brengen, dat is waar Sanders zich de komende tijd mee bezighoudt. ,,Het is vooral belangrijk dat mensen bij ons komen en vervolgens hun verhaal weer doorvertellen. Mond-tot-mondreclame blijft belangrijk."

FOTO BOVEN: Filiaalmanager Maarten Sanders van de Boxtelse vestiging van Op=Op Voordeelshop, de drogisterijketen. (Foto: Peter de Koning).


Vrijwilligerssteunpunt

Het vrijwilligerssteunpunt van ContourdeTwern zoekt vrijwilligers voor Boxtel, Liempde en Lennisheuvel. Om cliënten van het Cello-dagcentrum De erf te vervoeren, zoekt het steunpunt een chauffeur. Deze vrijwilliger moet op donderdagen beschikbaar zijn. Ook zou hij of zij wellicht in overleg kunnen invallen op andere dagen. Het wijkoverleg Munsel-Selissen kan een bestuurslid gebruiken. Meer weten over deze of andere vacatures? Bel dan van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.30 uur naar het vrijwilligerssteunpunt, telefoon (0411) 65 58 99 of stuur een e-mail naar vwsboxtel@contourdetwern.nl.