Speelsters van HCB '92 bereidden zich donderdagavond tijdens de wekelijkse training voor op de clinic rolstoelhandbal in sportcomplex De Braken. (Foto: Peter de Koning).
Speelsters van HCB '92 bereidden zich donderdagavond tijdens de wekelijkse training voor op de clinic rolstoelhandbal in sportcomplex De Braken. (Foto: Peter de Koning). Foto: Annelieke van der Linden

DOE MEE IN DE BRAKEN OP 6 MAART

Clinic rolstoelhandbal brengt Boxtel in beweging

De Boxtelse handbalclub HCB '92 houdt zondag 6 maart van 13.00 tot 18.00 uur een clinic over rolstoelhandbal. De sport is niet alleen geschikt voor sporters met een handicap, ook sporters zonder beperking kunnen aansluiten.

HCB '92 is een kleine vereniging, maar kan enthousiasme en vernieuwingsdrang niet ontzegd worden. Hèlen Berkelmans stond enkele maanden geleden aan de wieg van het plan om rolstoelhandbal naar Boxtel te halen.

Met Anita van Engelshoven en Marjon Korver heeft ze de themadag verder uitgewerkt. ,,,Tijdens de nationale handbaldag zag ik een demonstratie rolstoelhandbal", vertelde Berkelmans eerder in deze krant. ,,,Ik was zó onder de indruk dat ik het idee bedacht om ook binnen HCB '92 zo'n team te vormen. Het resultaat is dat we op 6 maart in sporthal De Braken een clinic gaan houden en de eerste rolstoelhandballers hopen te verwelkomen."

GROTE STEDEN

De regio Boxtel lijkt misschien wat klein voor een eigen rolstoelhandbalteam. ,,Maar het gebied rondom Boxtel is juist groot en dichtbevolkt", zegt Berkelmans. ,,In de drie grote steden om ons heen bestaat zo'n rolstoelteam nog niet, dus ik denk dat we kunnen rekenen op veel belangstellenden."

Het initiatief van HCB '92 wordt ondersteund door het Nederlands Handbal Verbond (NHV), waarbij inmiddels vier rolstoelteams zijn aangesloten. ,,Ons idee is om bij die competitie aan te sluiten", vertelt Berkelmans. Ze vervolgt: ,,Omdat de teams uit heel Nederland komen, moet je denken aan een maandelijkse wedstrijddag waarop alle teams op één plek bijeenkomen en onderlinge wedstrijden tegen valide en mindervalide teams gaan spelen. Natuurlijk zitten alle spelers dan in een rolstoel."

Belangstellenden die willen meedoen aan de clinic rolstoelhandbal, kunnen zich nog steeds aanmelden via e-mail: hcb92@handbal.nl. Vermeld daarbij 'rolstoelhandbal'. De clinic is gratis toegankelijk voor liefhebbers van de handbalsport.

Uitslag zaterdag 27 februari

Bedo D1 – HCB'92 D1        1-21

Programma zondag 6 maart

Olympia – HCB '92 D1        Oss 09.10

HCB '92 DB1 – Tremeg        10.15

HCB '92 DS1 – PSV        11.30

Clinic rolstoelhandbal        13.00

Programma maandag 7 maart

Recreanten HCB '92 – HCG        20.00