Reünie voor schoolklas vroegere Paulusschool

In 1994 organiseerde Boxtelaar Piet van der Steen een reünie voor de klas die bijna vijftig jaar geleden als eerste afzwaaide op de nieuwe locatie van de Paulusschool op Duinendaal. ,,Deze reünie was een groot succes. Inmiddels zijn we twintig jaar verder en leek het me leuk om weer eens bij elkaar te komen", vertelt Van der Steen. Een groot gedeelte van zijn vroegere klasgenoten heeft hij inmiddels getraceerd, naar enkele mensen is hij nog op zoek.

Toen in de jaren zeventig werd gestart met de bouw van de wijk Boxtel-Oost, moest een gedeelte van de oude buurt plaatsmaken. In 1967 werd de Paulusschool ontruimd en voor de schoolkinderen werd een tijdelijk onderkomen gevonden op Duinendaal. Op nieuwbouw in Boxtel-Oost, de latere basisschool De Hobbendonken, moest nog een paar jaar worden gewacht.

Van der Steen en zijn klasgenoten waren de eerste afzwaaiers van de op Duinendaal gevestigde jongensschool. Op 30 oktober organiseert de Boxtelaar in samenwerking met Hans van Lievenoogen een reünie voor deze schoolklas in café D'n Boer op de Corpus. ,,De mensen die ik al gesproken heb, komen allemaal naar de reünie", vertelt Van der Steen enthousiast. Twan Kusters, Henk/Hank van de Loo en Corrie van Breugel heeft de Boxtelaar nog niet kunnen traceren. ,,Mogelijk wonen er nog bekenden van deze mannen in Boxtel en kunnen ze ons aan de contactgegevens helpen." De rest van de schoolklas bestaat uit Corrie Stoop, Peter Timmermans, Adrie van de Sande, Jan Schepers, Peter Schoenmakers, Jan van Abeelen, Harrie van der Pasch, Peter Valks, Freek Schevelier en Leo Veraa.

Mensen die meer weten over de gezochte klasgenoten, kunnen contact opnemen met Piet van der Steen, telefoonnummer 06-51 23 63 06.


Verloren huisdieren

Een bewoner van de Oude Dijk in Liempde mist sinds vorige week zaterdag de Europese korthaar Moos. De cypersrode kat is gesteriliseerd, draagt een chip en is groot, rustig en heeft soms een traan oog. Donderdag werd een kitten gevonden op de Schijndelseweg in Boxtel. Het dier is wit met hier en daar cypers bruin vlekje. Neem voor meer informatie contact op met stichting Amivedi: denbosch@amivedi.nl.