Afbeelding
Foto: Annelieke van der Linden

al 200 aanmeldingen voor reünie

Herinneringen ophalen
aan mavo Wilgenbroek

Het sociale medium Facebook zorgt ervoor dat mensen, die oud-klasgenoten al jaren niet meer hebben gezien, elkaar weer spreken. Dat was ook het geval bij Ruud van der Meijden en Evelien van Hamond. Zij zaten bij elkaar in de klas op de vroegere mavo Wilgenbroek. Na een gezellige ontmoeting in café 't Hart van Boxtel besloot het duo op vrijdag 20 mei een reünie te organiseren voor oud-leerlingen die in 1986 en 1987 geslaagd zijn.

Volgens Van der Meijden, die inmiddels in Tilburg woont, gaat het om ongeveer driehonderd eindexamenkandidaten. ,,Voor de reünie hebben we al bijna tweehonderd aanmeldingen, het gaat de goede kant op." Van Hamond en hij hebben inmiddels al een aantal ontmoetingen met oud-docenten achter de rug. ,,Van hen kregen we oude agenda's, zo hebben we een groot gedeelte van de mensen terug gevonden. Het leuke is dat verschillende mensen elkaar door onze pagina hebben gevonden en al eens hebben bijgepraat", aldus Van der Meijden. ,,Natuurlijk zijn er ook mensen die geen gebruik maken van sociale media, dus we hopen via familieleden iedereen te traceren."

De reünie vindt vanaf 20.30 uur plaats in partycentre Denziz aan de Stationsstraat. ,,We zorgen dat een deejay muziek uit die tijd draait, daarnaast leggen we een aantal fotoboeken neer. Het belangrijkste blijft echter bijkletsen en herinneringen ophalen, dat is toch de hoofdzaak op een reünie", aldus Van der Meijden. Aanmelden voor de reünie kan via e-mail: wilgenbroekreunie@outlook.com. De kosten voor de reünie worden later bekend.

FOTO BOVEN: De vroegere mavo Wilgenbroek werd in 1980 officieel geopend. Momenteel dient het gebouw als brede school. (Archief Brabants Centrum).

In april 1979 ging de vlag in top voor het hoogste punt van de nieuwe mavo.