informatieavond op woensdag 2 maart

Stroming Bossche School,
óók in Boxtel aanwezig

Het comité 'Nee tegen hoogbouw Stapelen', dat strijdt tegen de plannen voor een woonzorgcomplex aan de Prins Hendrikstraat in Boxtel, organiseert woensdag 2 maart een informatieavond over de architectuurstijl Bossche School. Vanwege de grote belangstelling is besloten de verschillende lezingen te houden in de grote zaal van café De Adelaar aan de Baroniestraat in Boxtel.

Een groep inwoners die nabij park Stapelen woont, spant zich in voor het behoud van het zusterhuis aan de Prins Hendrikstraat, een voorbeeld van de Bossche School. Er zijn plannen om dit zusterhuis te slopen. Op die plek zou een woonzorgcomplex moeten verrijzen.

Hilde de Haan en Ids Haagsma van architext.nl verzorgen op 2 maart een presentatie over de Bossche School en de 'geheimen' van deze stijl, terwijl architect Dick Pouderoyen vertelt wat de Bossche School zo belangrijk maakt. Zowel op www.architext als www.dickpouderoyen.nl is uitgebreide informatie te vinden over archituur en de Bossche School.

Aanmelden voor de 'Bossche School-avond' is wenselijk en kan via e-mailadres stadslandgoed@gmail.com. De toegang is gratis.


STICHTING WIL MAAIMACHINE KOPEN

Dommelbimd aast op donatie

van ING Nederland Fonds

Stichting Dommelbimd is een van de genomineerden voor een bijdrage uit het ING Nederland Fonds. Tot en met 11 maart kan het publiek een stem uitbrengen op het Boxtelse initiatief dat aan de oevers van de Dommel nabij kasteel Stapelen en het Jacob-Roelandslyceum een kleinschalig natuurgebied met crowdfunding heeft kunnen realiseren.

De ING wil vrijwilligersorganisaties een steuntje in de rug geven met de 'Help Nederland vooruit-campagne'. De ING-jury van de regio 's-Hertogenbosch heeft Dommelbimd geselecteerd als een van de gegadigden voor een donatie. ,,Organisaties zijn door ING de afgelopen tijd gevraagd om hun dromen te delen door een aantal vragen te beantwoorden over een bestemming van een eventuele donatie", vertelt een woordvoerster van de Boxtelse stichting.

Ook de Dommelbimd deed mee en noemde als droom de aanschaf van een maaimachine om de laaggelegen hooilanden frequenter te kunnen maaien. Dit moet bijdragen aan meer biodiversiteit oftewel een grotere verscheidenheid aan bloemen, vlinders en libellen. Maar ook om het laarzenpad, dat de komende maanden wordt aangelegd, begaanbaar te houden. Sinds maandag worden alle geselecteerde organisaties gepresenteerd op de website van ING. Tot en met 11 maart kan iedereen stemmen via www.ing.nl/stemnederlandvooruit.

Per regio zijn vijf organisaties geselecteerd. De organisatie met de meeste stemmen ontvangt een donatie van 5.000 euro, de nummer twee krijgt 3.000 euro, voor de nummer drie wordt 2.000 euro gereserveerd. De nummers vier en vijf krijgen elk 1.000 euro. De Dommelbimd ontvangt dus in ieder geval een donatie, maar hoe meer stemmen hoe hoger de donatie.

De uitslag van de stemming wordt zaterdag 19 maart bekendgemaakt.