TWEE AANHOUDINGEN, GEEN GEWONDEN

Familieruzie leidt tot
bedreiging met vuurwapen

Of er nu ook daadwerkelijk geschoten werd, is nog altijd niet achterhaald. Zondag aan het einde van de middag werd de politie gealarmeerd over een mogelijk schietincident in de buurtschap Tongeren. Er vielen geen gewonden. Onderzoek leidde naar een woning aan de Baanderherenweg. Waarschijnlijk gaat het om een conflict in de relationele sfeer met bedreiging van een vuurwapen. Een 28-jarige Boxtelaar opgepakt als verdachte, een drie jaar jongere vrouw liet de politie na verhoor weer vrij.

De man die nog vastzit op verdenking van betrokkenheid werd zondag al door een 40-jarige Boxtelaar aangewezen als verdachte, maar was toen nog voortvluchtig. Op zoek naar deze verdachte werd zondagavond een woning aan de Baanderherenweg doorzocht; de man werd niet gevonden. Wél trof de politie een hennepkwekerij aan waarin overigens geen wietplanten werden gevonden. Dinsdagochtend werd de verdachte alsnog aangehouden en ingesloten.

De vrouw die zondagavond op de Baanderherenweg werd aangehouden, zat in een auto die was gezien tijdens de bedreiging op Tongeren. Het voertuig werd in beslag genomen. Maandagmiddag werd de vrouw na verhoor vrijgelaten, maar volgens de politie is nog niet uitgesloten dat zij ook betrokken is bij het incident. Over wat de relatie is tussen de twee aangehouden personen, wil de politie uit privacy-overwegingen geen uitspraken doen.


CDA: 'opruimen drugsafval zware last voor gemeenten'

Regelmatig wordt drugsafval aangetroffen in de Brabantse natuur. ,,Dit zorgt al jaren voor overlast, verontreiniging en giftige dampen. Vaak is de gemeente verantwoordelijk voor het opruimen van het gedumpte afval", stelt CDA Boxtel-Liempde. De politieke partij vraagt zich in een brief aan het college van B. en W. af welke kosten Boxtel de afgelopen jaren heeft gemaakt om gedumpt drugsafval af te voeren.

CDA Boxtel-Liempde stelt dat de opruimkosten vaak in de duizenden euro's lopen. ,,Dit heeft er al meermaals toe geleid dat Brabantse gemeente de opruimingen uitstellen." Bovendien moeten gemeenten, in afwachting van verschillende testen, het afval opslaan. ,,Ook dat brengt weer kosten met zich mee. Opruimen

Senioren

De Katholieke Bond van Ouderen (KBO) in Boxtel heeft voor haar leden de onderstaande activiteiten op het programma staan.

MAANDAG 29 FEBRUARI

14.30 koersbal in Orion.

14.30 belastingservice in De Walnoot.

DINSDAG 1 MAART

13.30 biljarten in De Walnoot.

13.30 hobbymiddag Kinderboerderij.

14.00 kienen in De Walnoot.

DONDERDAG 3 MAART

13.30 bridge in De Walnoot.

13.30 handwerken in Orion.

VRIJDAG 4 MAART

13.30 rikken en jokeren in De Walnoot.

van drugsafval dreigt hierdoor een steeds zwaarder wordende last te worden", aldus fractievoorzitter Hélène van As.

Door de cijfers over de opruiming- en opslagkosten in Boxtel op te vragen, hoopt de politieke partij een overzicht te krijgen van de totale kosten die het drugsprobleem in de gemeente met zich meebrengt. ,,Hopelijk kunnen we via onze contacten bij de provincie en Den Haag meer geld beschikbaar laten stellen om opruimen te financieren."


Van de Moosdijk
verruilt Markzicht
voor 't Zonneke

Kastelein Mark van de Moosdijk houdt het na vijf jaar voor gezien in café Markzicht aan de Boxtelse Markt. Afgelopen weekeinde maakte hij bekend dat per 1 april lunchroom 't Zonneke nabij de Zwaanse Brug over te nemen. Markzicht wordt overgenomen door Martin van Zon van cafetaria Mikies, twee deuren verderop.

Van Zon bevestigde deze week dat er sprake is van een overname, maar wilde daarbij nog niet in details treden. Wel gaf hij aan niet zelf als uitbater achter de tapkast te gaan staan.

Van de Moosdijk verklaarde eerder tegenover Brabants Centrum dat hij zich na vijf jaar nachthoreca wil richten op een bedrijf dat overdag klanten ontvangt.