Afbeelding
Foto: Peter de Koning

Alle centrumbewoners van Boxtel moeten
vergunning kopen om te kunnen parkeren

Als het aan de gemeente Boxtel ligt, verandert er komende zomer veel op gebied van parkeren in het centrum. In bijna alle straten van het gebied dat wordt omsloten door Brederodeweg, Mgr. Wilmerstraat, Baroniestraat, Parallelweg-Noord en Grote Beemd hebben bewoners straks een parkeervergunning nodig. Daarnaast komen er enkele blauwe zones. Rondom het gemeentehuis blijft betaald parkeren van kracht.

Het college van B. en W. heeft vorige week de noodzakelijke verkeersbesluiten vastgesteld, die vandaag, donderdag 25 februari worden gepubliceerd in deze krant. Kort vóór of vlak na de zomervakantie wil het gemeentebestuur uitvoering geven aan de nieuwe parkeerverordening. Of dat ook daadwerkelijk gaat lukken, is nog maar zeer de vraag. Als er zogeheten zienswijzen worden ingediend, worden die eerst behandeld. En mochten bezwaarmakers besluiten tot in hoogste instantie door te procederen, kan het nog wel eens jaren duren voordat de nieuwe parkeerregeling daadwerkelijk van kracht wordt.

Parkeermeters voor betaald parkeren staan straks op de Markt, Rechterstraat, Dr. Van Helvoortstraat, Mgr. Bekkersstraat, parkeerterrein Prins Hendrik (Zwaanse Brug) en aan de achterkant van het NS-station (Van Salmstraat). Blauwe zones worden ingericht op het parkeerterrein bij Albert Heijn en in delen van de Oude Kerkstraat, Prins Bernhardstraat, Stationsstraat en Breukelsestraat. Gratis parkeren blijft mogelijk op het Breukelsplein, Fellenoord (bij 040Fit!) en rondom Hoogheem. In de rest van het centrum is een parkeervergunning nodig.

REACTIES OP FACEBOOK

In een brief die het gemeentebestuur afgelopen week huis aan huis verspreidde onder de bewoners van het centrum, worden de wijzigingen aangekondigd. Het schrijven leidde tot veel reacties op met name Facebook. Daar is vooral afkeuring te lezen, maar een enkeling denkt dat de nieuwe parkeerregels ook wel positief uitpakken.

De gemeenteraad stemde in december jongstleden in met de nieuwe parkeerverordening. Oppositiepartij Balans waarschuwde daarbij voor het ontstaan van een doolhof door de verschillende parkeerregimes die straks in het centrum van Boxtel van kracht zijn.

Pagina 5: 'Oók parkeervergunning voor visite' en enkele ingezonden brieven.

FOTO BOVEN: Op deze parkeervakken op Duinendaal kun je nu nog gratis parkeren. Straks is er, net als in bijna alle andere centrumstraten, een parkeervergunning nodig. (Foto: Peter de Koning).