Hilde en Harry Geerts (achterin) uit Gemonde reisden twee keer af naar Kenia om hulp te verlenen aan de lokale bevolking. Dit jaar gaat de opbrengst van de vastenactie in Gemonde naar het goede doel.
Hilde en Harry Geerts (achterin) uit Gemonde reisden twee keer af naar Kenia om hulp te verlenen aan de lokale bevolking. Dit jaar gaat de opbrengst van de vastenactie in Gemonde naar het goede doel. Foto: Annelieke van der Linden

opbrengst vastenactie naar goed doel gemondenaren

Hilde en Harry: bevangen door Kenia

WENDY VAN LIJSSEL

Kenia. Dit land en zijn arme inwoners zit in het hart en hoofd gebeiteld van Hilde en Harry Geerts uit Gemonde. In 2012 en 2015 bezochten vader en dochter het dorp Rongo om ter plaatse hulp te verlenen. Ook thuis staat alles in het teken van geld inzamelen zodat zij over enige tijd wederom op reis kunnen om te helpen. Het ingezamelde geld van de Vastenactie in Gemonde gaat dit jaar naar dit goede doel en het hoeft geen betoog dat zij blij zijn met elke donatie.

In 2012 vertrokken Hilde en haar vader Harry voor het eerst naar Kenia om ter plaatse hulp te bieden in een weeshuis en school. Het tweetal besloot al op weg naar huis om weer te gaan sparen voor een volgende reis én wederom geld in te zamelen om net als die keer, hun handjes te laten wapperen en ter plekke artikelen te kopen voor arme kinderen. En zo geschiedde.

Vorige zomer vertrokken vader en dochter wederom naar 'hun' geliefde Kenia om op een school in Kawiti, een dorpje nabij Rongo, goed werk ter verrichten. ,,Dit gebied was nóg armer dan toen we er eerder waren. Het dorp telde circa honderd lemen hutjes zonder elektriciteit en stromend water. We zijn gaan helpen op een school met ongeveer 200 leerlingen. We hadden onder andere gummen, potloden, zakken vol ballonnen en een ingezameld


Live in Liempde

De eerste editie van het culturele huiskamerfestival Live in Liempde was vorig jaar een overweldigend succes. Reden voor een tweede editie die zondag 5 juni zal worden gehouden. Ruim tweehonderd bezoekers wandelden vorig jaar in vier groepen door Liempde en kregen een middag vol muziek, cabaret en toneel voorgeschoteld op vier bijzondere locaties. Het festival krijgt daarom een vervolg. De komende weken zal het programma bekend worden gemaakt en volgt informatie over de voorverkoop. Meer informatie staat ook op de Facebookpagina van Live in Liempde: www.facebook.com/liveinliempde.

bedrag bij, om ter plekke schoolspullen, medicijnen en eten te kopen", vertellen Hilde en Harry bevlogen.

stichting

Vooral de ballonnen waren een 'hit'. Hilde: ,,Kinderen hebben geen speelgoed. Met onze ballonnen was het feest", om vol bewondering toe te voegen: ,,Die kinderen hebben niets, maar zijn zo vrolijk. Ze mopperen echt nooit." Hilde en Harry zijn intussen zo in de ban van Kenia dat er al weer gespaard wordt voor een volgende reis en er plannen zijn voor het oprichten van een stichting. ,,We betalen de reis uiteraard elke keer zelf. Donaties worden ter plekke besteed aan broodnodige zaken. We doen dit op eigen initiatief en sluiten ons niet aan bij bestaande stichtingen omdat we zelf willen bepalen waar we het geld aan besteden. Om transparant te zijn en verantwoording af te leggen aan donateurs richten we op korte termijn zelf een stichting op", doet Harry uit de doeken. ,,We zijn bevangen door het Kenia-virus. Het land blijft ons roepen."

Het geld van de Vastenactie in Gemonde is dit jaar bestemd voor Kenia. Donaties kunnen gedaan worden op rekeningnummer NL45 RBRB 8802 6986 86 op naam van J.H.A. Geerts en H.M.W. Geerts.


Buitenboel
opknappen
bij Datmunda

Tijdens de nationale vrijwilligersactie NLdoet wordt zaterdag 12 maart de buitenboel bij gilde-accommodatie Datmunda in Gemonde opgeknapt.

Deelnemers kunnen meehelpen om bijvoorbeeld een heg te planten, een stoep opnieuw te plaveien of de jeu-de-boulesbanen op te knappen. Ook de zitbankje moeten van nieuwe planken worden voorzien, het berghok wordt uitgebreid en als het weer het toelaat wordt het gras gemaaid en de heggen geknipt. Vanaf 08.30 uur worden de vrijwilligers verwacht en staat de koffie klaar aan de Kaal Hoefsteeg. 's Middags zijn er broodjes voor de klussers.