Afbeelding
Foto: Peter de Koning

suzanne van stratum: 19 jaar verbonden aan Theelen

'De kinderafdeling is mijn domeintje'

TONNIE WESSELING

,,We hebben in de winkel een postbus staan waar klanten kaartjes met tips in kunnen doen. Een negenjarig meisje kwam onlangs naar me toe: 'Ik heb opgeschreven dat jullie mooie kleren hebben en dat Suzanne altijd zo lief is' . Zó leuk dat ze dit spontaan en recht uit haar hart deed." Suzanne van Stratum (41) glimt er nog van. Ze werkt sinds 1997 op de kinderafdeling van modecentrum Theelen aan de Stationsstraat in Boxtel. ,,Ik heb nog nooit een dag gehad dat ik er geen zin in had..."

Voordat ze bij het modehuis ging werken, was Suzanne vertegenwoordigster in artikelen voor moeder en kind. Wat haar vooral zo aantrok aan de baan, was het in contact komen met mensen. ,,Ik wilde graag iets met kinderen gaan doen. Het uitzendbureau had een vacature bij Theelen en ik werd meteen fulltime aangenomen."

Haar werkzaamheden op de werkvloer zijn divers: het op orde brengen van de afdeling, die per seizoen verandert. De inhoud van de rekken aanpassen, de etalage iedere drie weken een metamorfose geven, kleding uit de kratten halen, strijken, labelen en een plaatsje geven op de afdeling. En dan de kinderen: ,,Het leukste is om kinderen aan te kleden. Ik help de jeugd tot veertien jaar. Jong of ouder, het is allebei leuk. Ik vind het heel dankbaar om meisjes te voorzien van mooie kleding en ze de outfit te geven die ze echt willen, met mijn drie jongens thuis. Het geeft een kick om kinderen die geen zin hebben tóch leuk aan te kleden en dat ze dan bij het weggaan zeggen: 'de volgende keer wil ik hier weer naar toe!"

luisterend oor

Suzanne krijgt vaak te maken met vaste klanten. ,,Sommige mensen komen hier al járen. Wij zijn hier met zijn tweeën op deze afdeling. Ik ben fulltime begonnen en werk nu op de dagen dat mijn collega er niet is, in totaal zo'n 22 uur per week." Ze is zelf moeder van een autistisch kind, waardoor ze het ieder keer een uitdaging vindt om deze kinderen op hun gemak te stellen, waarbij een speciale aanpak vereist is. ,,Je voelt deze kinderen zo feilloos aan, ze kunnen aankleden geeft zo veel voldoening. Ik ken veel klanten en onthoud wat ze gekocht of gezegd hebben en krijg een band met hun kinderen. Ik neem de kinderen mee de paskamer in en zeg dan: 'we gaan mama verrassen'. Dat spelletje is zó leuk. Maar ook de klanten uitleggen wat het modebeeld is, hoe je iets kan dragen en leuke tips meegeven. Je bent verkoopster maar ook een luisterend oor, zo geef je een prettig gevoel aan de klant mee."

Over modecentrum Theelen: ,,Waar we als team erg sterk in zijn, is dat we er altijd voor de klant zijn en ze de juiste service kunnen bieden met kleding voor iedere gelegenheid. Het is onze kracht dat we dit nog kunnen bieden. Bovendien zijn we in Boxtel de enige grote zaak met kleding voor jong en oud. Je moet de klant tevreden houden en daar doe je alles voor. We delen als collega's veel onder elkaar en vormen een hecht team." Van Stratum besluit: ,,De kinderafdeling is mijn domeintje geworden. Het zou fijn zijn als ik hier de 25 jaar vol mag maken!"

15.800. Dat is het aantal arbeidsplaatsen in de gemeente Boxtel. In de serie 'Werken in Boxtel' biedt Brabants Centrum wekelijks een kijkje op de werkvloer bij een lokale onderneming.

FOTO BOVEN: Verkoopmedewerkster Suzanne van Stratum werkt sinds 1997 op de kinderafdeling van modecentrum Theelen. (Foto: Peter de Koning).