MELKVEEVAKDAGEN NAAR LIEMPDE IN 2017

Landgoed Velder weer in trek als festivalterrein

MARC CLEUTJENS

Landgoed Velder is opvallend in trek bij organisatoren van festivals en beurzen. Na Circo Circolo, Slowlands en Jacht & Buitenleven die dit jaar worden verwacht, is het terrein van de familie Van Boeckel in september 2017 twee dagen gereserveerd voor de Melkvee Vakdagen. De tweedaagse wordt gehouden op woensdag 6 en donderdag 7 september en zal zo'n vijf- tot tienduizend bezoekers trekken.

De Melkvee Vakdagen worden georganiseerd door organisatiebureau CNO-Expo in Rijssen, dat al eerder agrarische vakbeurzen hield op tal van plekken in Nederland. Volgens initiatiefnemer Johan Wolters richten de Melkvee Vakdagen zich in Liempde op een kleinere agrarische markt waardoor uitsluitend veehouders vanwege de ligging van Liempde ook bezoekers uit België te mogen verwelkomen."

Wolters is gecharmeerd van Velder, dat hij kent van verhalen over vroeger, toen hier sedert 1948 jaarlijks de werktuigendagen werden gehouden. ,,Hier ligt zo'n rijke historie, dat sprak mij gelijk aan", lacht Wolters. ,,Ik heb al een paar jaar het idee om hier in Liempde weer een sterk evenement te organiseren."

VAKGERICHTE AANPAK

De Melkvee Vakdagen zijn bestemd voor alle melkveehouders en zij zullen op dit evenement alles kunnen vinden voor hun vak, allerhande zaken waar ze dagelijks mee te maken hebben. ,,Op reguliere landbouwbeurzen hebben de exposanten veelal te maken met publiek dat te veel uiteenloopt. Nu kiezen we voor een vakgerichte aanpak die uitsluitend belangstellenden uit de melkveehouderij zal lokken."

Innovatie en rendement zijn volgens Wolters de kernwoorden voor het tweedaagse evenement en zullen een rode draad vormen voor CNO-Expo. ,,Agrarische ondernemers krijgen hierdoor een vakgericht evenement waar alles gericht is op hun sector, dit zal dus zijn weerslag hebben op de kwaliteit van de bezoekers evenals op de kwaliteit van het evenement."

Wolters wil melkveehouders uitnodigen om gratis naar Velder te komen en zo inspiratie en kennis op te doen. ,,Het bedrijfsleven binnen de branche kan low budget deelnemen en wordt de mogelijkheid geboden om in een goede ambiance met de gerichte bezoekers contacten te leggen", zegt de initiatiefnemer.

DEMONSTRATIES

Op het evenemententerrein van het landgoed in Liempde worden tal van machines opgesteld en kunnen bezoekers demonstraties zien. ,,Velder heeft niet alleen een prima ligging maar biedt ook alle logistieke infrastructuur om een goed evenement neer te zetten", meent Wolters. ,,Bovendien is er veel meer plaats voor standhouders die met grote machines willen komen. Die ruimte is in beurshallen vaak beperkt en vooral erg duur."

Boxtel

Kinderkledingbeurs

In gemeenschapshuis De Rots aan de Nieuwe Nieuwstraat wordt woensdag 9 maart vanaf 20.00 uur een kinderkleding- en speelgoedbeurs gehouden. In het gemeenschapshuis worden zo'n 65 kramen ingericht met tweedehands spullen. De entree bedraagt één euro.