boxtelse ploeg behoudt koppositie

Handbalsters HCB '92
ten onder tegen Bakel

In de vroege ochtend vertrokken de vrouwen van HCB '92 zondag naar Bakel. Daar wachtte een duel tegen het jonge team van Acritas. Door het snelle balspel van de thuisspelende ploeg, kwam HCB '92 al rap op achterstand. In de tweede helft liep Acritas verder uit en stond de Boxtelse ploeg met de rug tegen de muur. De eindstand werd bepaald op 21-14.

De verdediging van de Boxtelse vrouwen had geen direct antwoord op het snelle spel van Acritas in de eerste helft. Gelukkig kon Judit Banyai de aansluiting maken met een break-out. HCB '92 was echter in de omschakeling wederom te laat om haar verdediging te sluiten en liep Acritas verder uit naar 6-3. De Bakelse verdediging stond als een huis en HCB '92 had de grootste moeite om er doorheen te komen, het ontbrak aan creativiteit en wilskracht in het team. Daar tegenover scoorde Bakel goed vanuit hoekposities aan beide kanten. Na de eerste dertig minuten spelen was de ruststand 10-5.

Tijdens de rust werden in het Boxtelse team onderling nieuwe afspraken gemaakt om de achterstand terug te brengen. Met een andere verdedigingsstrategie en meer loopbewegingen in de aanval, wilde HCB '92 het tij keren. Na de rust liep Acritas lange tijd niet verder uit maar ook de gasten kregen de bal niet in de goal. Een jeugdige keepster van zestien jaar kwam steeds beter in haar spel en weerde de doelpogingen van de HCB '92.

slordig

De achterstand bleef lang op vijf doelpunten in voordeel van Bakel staan en HCB '92 haalde zeker geen voordeel uit de beslissingen van de scheidsrechter. Met alle ervaring die het team bezit, en wetende dat bij uitwedstrijden een scheidsrechter heel bepalend kan zijn, liet HCB '92 zich toch uit het veld slaan. Ondanks de doorgevoerde aanpassingen bleef de ploeg slordig in de verdediging en aanval.

Gelukkig verspeelde de directe concurrent ook een punt waardoor de koppositie nog steeds in handen is van HCB '92. Het team mag de laatste weken van de nog resterende competitie echter geen punten meer weggeven. Zondag 6 maart speelt de ploeg een thuiswedstrijd tegen PSV.

tegen Vets Valkenswaard

De rugbyers van Ducks/Oysters hebben in de thuiswedstrijd tegen Vets overtuigend revanche genomen voor de nederlaag in Valkenswaard. Op alle fronten was de ploeg sterker, dat resulteerde in een regelmatige score: 44-10.

De scrum was lichter, maar wist toch te heersen in de voorwaarts omdat Ducks/Oysters technisch beter stond. Na een 20-5 ruststand ging men de tweede helft vooral verder met het aanspelen van de lijn. Hierdoor liep Vets achter de feiten aan en werd het team uiteindelijk getrakteerd op een 44-10 nederlaag. Ducks/Oysters bezet momenteel de derde plaats op de ranglijst.

Duckes Legends gaf in de uitwedstrijd tegen koploper Bokkenrijders Roermond goed partij. Er werd om elke meter gestreden en de tegenstander had het zwaar om overeind te blijven. Echter in de laatste fase van de wedstrijd moest Duckes het onderspit delven en werd er nipt met 12-3 verloren. Zondag 28 februari gaat de ploeg, die momenteel op de vierde plaats staat op de ranglijst, op bezoek bij Wasps Nijmegen. Dit belooft wederom een span

nende wedstrijd te worden want de tegenstander staat op de vijfde plaats.

Zaterdag viert vereniging Oysters uit Oisterwijk het 40-jarig jubileum, waardoor de veteranen van Ducks om 12.30 uur in Oisterwijk een duel spelen tegen de Oysters. Ook wordt het kampioenschap van Oysters 1 in de tweede klasse gevierd. Om 13.30 uur komt combinatieteam Ducks/Oysters in actie tegen The Dukes.

Ducks/Oysters 1 - Vets        44-10

Bokkenrijders - Duckes Legends        12-3