De bouw van het podium in de voormalige Heilig Hartkerk is in volle gang. Het podium wordt onder meer verhoogd met behulp van een grote hoeveelheid pallets. (Foto: Gerard Schalkx).
De bouw van het podium in de voormalige Heilig Hartkerk is in volle gang. Het podium wordt onder meer verhoogd met behulp van een grote hoeveelheid pallets. (Foto: Gerard Schalkx). Foto: Gerard Schalkx

REPETITIES JESUS CHRIST IN CONCERT IN VOLLE GANG

Pallets als podium in Heilig Hartkerk

Over precies drie weken is in de voormalige Heilig Hartkerk de première van de rockopera Jesus Christ in Concert. De opbouw van het podium en de inrichting van de monumentale kerk is deze week van start gegaan. De acteurs hebben gisteravond voor het eerst op het podium gestaan dat maandag door een handjevol vrijwilligers is opgebouwd.

Het is geen nieuws meer: alle kaartjes voor Jesus Christ in Concert zijn al wekenlang uitverkocht. Zelfs de generale repetitie is 'uitverkocht', zo meldde coördinator Paul van Alphen deze week. Niet alleen nemen woensdag 16 maart alle leerlingen van de Angelaschool plaats in de kerk, ook wordt een aantal vrijwilligers tijdens de generale repetitie bedankt. ,,De vier voorstellingen zitten he-le-maal vol. Om de Angelaschool te bedanken voor het beschikbaar stellen van hun gebouw voor onze repetities, heten we de kinderen graag welkom in de kerk."

Van Alphen vertelt dat enkele dagen voor de generale repetitie alle geluids- en lichtinstallaties in de kerk worden geïnstalleerd. ,,Tijdens de laatste repetitie wordt bekeken op welke gebieden nog moet worden bijgestuurd alvorens de première van start gaat."

WOESTIJNZAND

Onder leiding van Gerard Timmermans is maandag in de Heilig Hartkerk gestart met de opbouw van het hoofdpodium en alle decors. Het altaar dient als basis voor de grote bühne waarop op sommige momenten zestig acteurs gelijktijdig zullen optreden. ,,Het podium wordt tamelijk sober ingericht, alle pracht en praal komt op verzoek van regisseur Anke Heesbeen op en om de steigers die achter het podium worden gebouwd. Hierop komen de hogepriesters te staan. Daarachter nemen de muzikanten van de band plaats."

Timmermans heeft een ontwerp van het podium op papier geschetst en verder uitgewerkt. ,,Het podium krijgt aardig wat hogere delen, die we opbouwen met houten pallets die we van een sponsor mogen gebruiken", vertelt de decorateur.

Zowel op het podium als in de kerk wordt volop gebruik gemaakt van allerlei kleurrijke toneelattributen die de kerk in de juiste sfeer van de rockopera Jesus Christ Superstar moeten brengen. ,,Naast plastic fruit, broden en vissen kun je denken aan grote palmbomen en natuurlijk woestijnzand. Heel veel woestijnzand..." (Foto: Gerard Schalkx).