Zicht op het onderwijsgebouw naast sporthal De Dommel aan de Tijvert. Op de tweede etage worden hotelkamers van de vroegere BGA-opleiding omgevormd tot dertien woonunits voor statushouders. (Foto: Peter de Koning).
Zicht op het onderwijsgebouw naast sporthal De Dommel aan de Tijvert. Op de tweede etage worden hotelkamers van de vroegere BGA-opleiding omgevormd tot dertien woonunits voor statushouders. (Foto: Peter de Koning). Foto: Peter de Koning

SINT-JOSEPH VRAAGT BOUWVERGUNNING AAN

Dertien woonunits voor statushouders

Woonstichting Sint-Joseph dient deze week een vergunningsaanvraag in voor de verbouwing van het vroegere BGA-gebouw aan de Tijvert in Boxtel. Omwonenden hebben vrijdag een brief gehad waarin uitleg wordt gegeven en de procedure wordt toegelicht.

Samen met de gemeente Boxtel gaat Sint Joseph op de tweede verdieping van het BGA-gebouw, dat op de andere verdiepingen gebruikt wordt door de autotechniekopleiding van het Summa College, dertien eenpersoons wooneenheden voor statushouders inrichten. Dat is nodig omdat onvoldoende huurwoningen beschikbaar zijn om aan statushouders aan te bieden.

Boxtel zoekt andere woonoplossingen en werkt daarbij samen met Sint-Joseph, dat eerder al besloot de verkoop van huurwoningen op te schorten om zo voldoende aanbod te houden. ,,We kijken samen of leegstaande panden voor bewoning in aanmerking komen", lichtte een woordvoerster van de gemeente deze week toe. ,,Ondertussen bouwen we de komende jaren in snel tempo extra sociale huurwoningen in onze gemeente."

Omwonenden van het pand aan de Tijvert hebben vrijdag een brief gehad waarin staat dat de vergunningaanvraag voor de verbouwing deze week wordt ingediend. Ook bezocht een medewerker van de gemeente dezelfde dag de omwonenden. In de brief aan de omwonenden staan contactgegevens voor het stellen van vragen over de vergunningsprocedure en huisvesting van statushouders die rond de zomer hun intrek nemen.