Lara Giesing neemt op 9 maart neemt ze deel aan een show van het lingeriemerk Hunkemöller. (Foto: Dave Fransen).
Lara Giesing neemt op 9 maart neemt ze deel aan een show van het lingeriemerk Hunkemöller. (Foto: Dave Fransen). Foto: Dave Fransen

model Lara Giesing: een van de gezichten van de hunkemöller-show

'Modellenwerk geeft me zelfvertrouwen'

ANNELIEKE VAN DER LINDEN

Kort na carnaval, terwijl ze bij de oma van haar vriend Guy een potje kaartte, kreeg Lara Giesing (17) uit Boxtel een berichtje dat ze was uitgekozen als model om de show van lingeriemerk Hunkemöller te lopen. Het is de Boxtelse ten voeten uit: ze is dol op modellenwerk, maar blijft met beide benen op de grond staan. ,,School gaat nu voor, maar ik denk dat ik na mijn eindexamen een tussenjaar neem om me volledig op modellenwerk te kunnen focussen."

Al in 2014, toen ze vijftien jaar oud was, werd Lara gescout door een modellenbureau. Verschillende fotoshoots en catwalkshows volgden, haar portfolio raakte steeds meer gevuld met mooie opdrachten. Een ongeluk gooide vervolgens het eten. ,,Ik fietste door mijn woonwijk en werd aangereden door een auto. Daarmee liep ik onder meer een gebroken neus en een zware hersenschudding op", vertelt Lara. Nog steeds heeft ze veel last van hoofdpijn, ook bleef ze een jaar zitten op school. ,,En ik kon een tijd geen modellenwerk doen."

Haar vorige bureau zegde vervolgens de samenwerking op. ,,Daar was ik best boos over, waardoor ik me op het laatste moment opgaf voor de wildcardronde van Holland Next Top Model. Ik wilde laten zien dat ik graag model wil zijn en dat ik bereid ben ervoor te gaan", blikt de Boxtelse terug. Modellen die via internet de meeste stemmen vergaarden, maakten vervolgens kans om in het televisieprogramma te schitteren. ,,In korte tijd hebben ruim tweeduizend mensen op me gestemd, dat was geweldig." Hoewel ze uiteindelijk niet werd uitgekozen, leverde de deelname aan de wildcardronde behoorlijk wat publiciteit op voor Lara. ,,Via Facebook werd ik door allerlei modellenbureaus en fotografen benaderd."

superervaring

De tiener ging in gesprek met een aantal bureaus. ,,Dat viel me best tegen. Veel bureaus zijn erg groot, er is weinig persoonlijke aandacht voor je. Ik zocht naar een kleinschaliger bedrijf, daar voel ik me beter bij." Eén fotograaf, Bob Mans, bleef berichten sturen. ,,Hij is tegelijkertijd scout voor Devision Model Management en gaf aan dat het bureau me graag wilde hebben." Lara sprak af met Guido Wolters en tekende uiteindelijk een contract. ,,Bij dit bureau had ik wél een goed gevoel", lacht ze. ,,Guido is pas twintig jaar oud en doet dit werk omdat het zijn passie is. Bovendien heeft hij goede contacten in het buitenland."

Modellenwerk in plaatsen als Milaan of New York: dat is een grote wens van Lara. ,,Het lijkt me een superervaring. Waarschijnlijk gaat dat er dit jaar al van komen", glundert de Boxtelse. De verwachting is dat ze in de zomer afreist naar Milaan, om contacten te leggen en deel te nemen aan castings en opdrachten. Maar eerst staat er nog een andere grote klus op het programma: de jaarlijkse show van Hunkemöller op woensdag 9 maart. Samen met ruim honderd andere modellen deed Lara onlangs in Amsterdam auditie. ,,Je loopt een paar keer op en neer voor de jury, vervolgens is het een uur wachten."

Na een aantal rondes ging iedereen weer naar huis. Het bericht dat Lara was uitgekozen, volgde pas later. ,,Ik was enorm blij toen ik het bericht kreeg. Vooraf probeerde ik er niet te veel van te verwachten, er deden zóveel meiden auditie." Wat ze niet wist, is dat de show van Hunkemöller vaak een opstap is naar een grotere opdracht. ,,Toch wil ik vooral genieten op 9 maart." Een dag eerder worden de modellen 's middags al op de plek van de show verwacht. De officiële locatie is nog niet bekend. ,,8 maart staat vooral in het teken van kleding passen en lopen", vertelt Lara. Bijzonder is ook dat ze twee bekende gezichten van Hunkemöller zal ontmoeten: Kim Feenstra en Sylvie Meis. Lara: ,,De show is bedoeld voor genodigden, maar ik denk dat een gedeelte nog wel op televisie zal komen. Ik vind het heel spannend, maar heb er ook zin in."

spreekbeurt

Ze krijgt van veel mensen de vraag waarom ze modellenwerk zo leuk vindt. ,,Er zijn veel vooroordelen, bijvoorbeeld dat het haat en nijd is tussen modellen en dat mensen die modellenwerk doen, vaak dom zijn. Het tegendeel is waar. Ik heb veel vriendinnen gemaakt tijdens shoots. Bovendien ben ik als persoon ook positief veranderd door dit werk. Waar ik eerst teruggetrokken en verlegen was, heb ik door modellenwerk zelfvertrouwen gekregen. Daarnaast blijf ik met beide benen op de grond te staan en geniet van alles wat ik doe. Er zijn altijd mensen die me het niet gunnen, maar daar sta ik niet lang bij stil. Er zijn gelukkig veel meer mensen trots op me, dat is voor mij belangrijker", vertelt de Boxtelse tiener. Zoals haar zusje Mila (11) die onlangs haar spreekbeurt op school deed over Lara. ,,Dat was erg grappig, ze had een hele powerpointpresentatie gemaakt met foto's van mij..."

Hoewel de Boxtelse nog veel dromen heeft, is een groot deel al uitgekomen. ,,Ik had vroeger nooit gedacht dat ik de show van Hunkemöller zou mogen lopen of naar Milaan zou gaan. Een paar jaar geleden wilde ik alleen een mooie profielfoto van mezelf, toen is het balletje verder gaan rollen. Als ik volgend jaar eindexamen heb gedaan, wil ik waarschijnlijk eerst fulltime modellenwerk doen voordat ik ga studeren. Ik wil echt kijken wat ik er uit kan halen."

Lara Giesing: ,,Er zijn altijd mensen die me het niet gunnen, maar daar sta ik niet lang bij stil. Er zijn gelukkig veel meer mensen trots op me, dat is voor mij belangrijker. (Foto: Jelle Koehoorn).