Afbeelding
Foto: Peter de Koning

WINKELIERS SELISSEN EN BRABANTS CENTRUM DELEN NARCISSEN UIT

Meer zon? Dat regelt de weerman wel!

MARC CLEUTJENS

De wensboom die tijdens de kerstdagen in de Van Beekstraat stond, hing boordevol wensen. Alleen al de bijna vierhonderd leerlingen van de Molenwijkschool en de Prinses Amaliaschool in de wijk Selissenwal schreven allemaal een wens die tijdens de kerstmarkt werd opgehangen. Eén wens ging vorige week in vervulling en die bracht pardoes de lente naar de wijk.

Het was Lars uit de middenbouw van de Molenwijkschool die de wens had uitgesproken dat de zon dit jaar een beetje eerder zou gaan schijnen. En dat idee viel erg in de smaak bij de initiatiefnemers van de wensboom: winkeliersvereniging Selissen en Brabants Centrum. ,,We hebben besloten deze wens in vervulling te laten gaan en alle kinderen een potje narcissen te geven", vertelt voorzitter Bart van Roosmalen. ,,Een prachtig initiatief", glunderde directeur Stephan van de Vries van de Prinses Amaliaschool, die namens zijn leerlingen 155 plantjes in ontvangst nam.

Dat vond ook waarnemend directeur Linsey van Gansewinkel van de Molenwijkschool, die werd verrast met 230 bloempotjes. ,,We hebben heel erg genoten van de wensboom. Alle kinderen hebben prachtige wensen opgeschreven." Lachend:,,De een wenste dat mijn vriend me snel ten huwelijk zou vragen, de ander vond dat er meer geld moest komen zodat onze conciërge geen toiletten meer hoefde te poetsen." De keuze viel echter op de wens van Lars. Terwijl alle kinderen zich verzameld hadden op de speelplaats van de school, legde Linsey uit hoe bijzonder die wens was. ,,Natuurlijk is het lastig om de zon te vragen eerder te gaan schijnen. Maar we kunnen wél iedereen gele narcissen geven. Als die bloeien, lijkt het alsof de zon schijnt."

De kinderen mochten de narcissen mee naar huis nemen, maar ook kiezen voor een plekje in de klas. Niet iedereen was trouwens overtuigd van het idee dat juist narcissen voor wat meer zon kunnen zorgen. ,,Dat kun je toch ook aan de weerman vragen? Die regelt dat wel!"

FOTO BOVEN: Waarnemend directeur Linsey van Gansewinkel (rechts) deelt narcissen uit op de speelplaats van de Molenwijkschool. (Foto's: Peter de Koning).

De directeuren Linsey van Gansewinkel en Stephan van de Vries (rechts) van beide scholen in Selissen nemen met enkele leerlingen de narcissen in ontvangst. Ze werden geleverd door voorzitter Bart van Roosmalen van winkeliersvereniging Selissen.